Головна  →  Новини  →  4 червня 2014

Нарада щодо демонтажу МАФів

Нарада щодо демонтажу МАФів

У Дніпровській районній в місті Києві державної адміністрації відбулася нарада голови Анатолія Долинного з представниками малого та середнього бізнесу, громадськими організаціями підприємців району щодо звільнення території від тимчасових споруд, розміщених на відстані 20 метрів від виходів зі станції Київського метрополітену «Дарниця».

Анатолій Долинний зауважив, що основним завданням керівництва району є знаходження спільної мови з підприємцями малого та середнього бізнесу, порозуміння та прийняття взаємоприйнятних рішень стосовно функціонування тимчасових споруд у проблемних місцях (виходи зі станцій Київського метрополітену) в умовах проведення в країні АТО та мінімізування загибелі людей у надзвичайних ситуаціях.

Заступник начальника відділу контролю за  благоустроєм району Вячеслав Онашко  доповів, що у зв’язку з великою кількістю скарг жителів району, доручень голови КМДА, прокуратури міста Києва та прокуратури району першочерговим завданням є звільнення території від тимчасових споруд, розміщених біля виходів зі станції метрополітену «Дарниця». Виходячи з того, що це нарада вже третя із зазначеного питання, необхідно прийняти кардинальні пропозиції та шляхи їх вирішення у найближчий час.

Голова громадської організації  «Київський комітет порятунку бізнесу» Микола Криворог запропонував започаткувати альтернативні інвестиційні проекти, які допоможуть зберегти робочі місця жителям району.

Голова громадської організації  «Громадський правозахист» Геннадій Черевко наголосив, що наразі повинен бути досягнутий компроміс між підприємцями та владою, а він допоможе уникнути гострих кутів під час переговорів.

В свою чергу, голова району запевнив власників МАФів: «Після того, як проведуть демонтаж тимчасових споруд, на їх місцях не буде встановлено жодний кіоск, ліквідована стихійна торгівля та наведений  порядок, інтереси підприємців будуть збережені».

Після довготривалої та жвавої дискусії всі присутні погодились, що треба діяти в рамках закону. Також учасники засідання внесли пропозиції щодо отримання компенсації (здійснення підприємницької діяльності в інших місцях) за переніс МАФів .

Чергове засідання з власниками МАФів, які знаходяться на прилеглій території до станції метро «Дарниця», призначено на 5 червня 2014 р.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики.

Перейти до спискуВерсiя для друку