Головна  →  Новини  →  22 липня 2014

Щодо пожежної безпеки у побуті

Щодо пожежної безпеки у побуті

Нещодавно столичні рятувальники 10 разів виїжджали задля надання допомоги мешканцям Києва, у яких під час приготування їжі сталися пожежі. 5 разів їжа підгоряла на електричних плитах, 4 рази – на газових. Одна пожежа виникла у електродуховці через коротке замкнення у електромережі.

6 разів рятувальники ліквідовували підгоряння шляхом відключення, використовуючи авто драбину або потрапляючи у помешкання через двері. Лише один раз рятувальникам довелося використати бензоріз аби  відкрити двері та загасити підгорілу їжу.

4 рази, включаючи коротке замкнення у електродуховці, громадянам вдавалося самотужки загасити вогонь ще до прибуття пожежних.

На щастя, внаслідок цих «кухонних перипетій» ніхто не постраждав.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві стурбоване такою значною кількістю викликів з приводу підгоряння їжі. Така ситуація, котра, здавалося б, не несе ніякої небезпеки, може трагічно відбитися у житті. Нерідко через незначну пожежу травмуються або навіть помирають люди, адже життю загрожує не стільки вогонь, скільки чадний газ та інші продукти горіння, котрі потрапляють у органи дихання та отруюють людину.

Шановні кияни та гості міста! Будьте обережними та уважними при приготуванні їжі. Не залишайте без нагляду увімкнуті газова та електричні конфорки. Пам’ятайте, що для того, аби підгоріла їжа, достатньо лише на 10-15 хвилин відлучитися з кухні.

Не наражайте себе та ваших рідних на небезпеку. Будьте пильними та дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики за інформацією ГУ ДСНС України у м. Києві.

Перейти до спискуВерсiя для друку