Головна  →  Новини  →  24 липня 2014

У наших шкіл є добрі перспективи

У наших шкіл є добрі перспективи

За дорученням мера Києва Віталія Кличка відбулося виїзне засідання за участю представників Київради та КМДА, які проінспектували школи № 128 та № 42, що в Дніпровському районі столиці. Народні обранці та радники очільника столиці Богдан Баласинович і Ганна Старостенко ознайомилися з тим, як просувається реконструкція першого з названих навчальних закладів, оглянули стан другої школи та поспілкувалися з батьками учнів. Учасників виїзного засідання супроводжували голова Дніпровської райдержадміністрації Анатолій Долинний, його перший заступник Ярослав Горбунов, заступник Ганна Короткіх, керівники профільних управлінь і відділів.

Пояснення щодо стану будівельних робіт у школі № 128 (вул. Раїси Окіпної, 6) надав директор КП «Житлоінвестбуд УКБ» В’ячеслав Непоп.  За його словами, об'єкт готовий до введення в експлуатацію на 65 відсотків. Гальмує роботу нестача коштів. Справді, реконструкція цієї школи, хоч і повільно, але просувається. За словами Богдана Баласиновича, всі будівельні роботи планується виконати до початку вересня, але наступного року. Саме тоді школа отримає майже вдвічі більше навчальних класів та, що найприємніше,  стаціонарний плавальний басейн. Радник керівника столиці з гуманітарних питань Ганна Старостенко повідомила про те, що наразі місто готується до початку навчального року, і для нової влади важливо зрозуміти, наскільки виконані зобов’язання перед киянами. Вона підкреслила, що «сьогодні відвідуємо ті об’єкти, які потребують особливої уваги та термінового втручання. У школі № 128 ремонт в активній фазі, добудовується нове крило, і вже у вересні 2015 року міський голова зможе відкрити двері для тисячі маленьких киян, які будуть у ній навчатися».

Після інспектування стану школи № 42 (вул. Хорольська, 19) висновки були стриманіші. Так само, пояснення щодо можливості початку реконструкції озвучив директор КП «Житлоінвестбуд УКБ» В’ячеслав Непоп. На його думку, обсяги ремонтних робіт у цій школі мають бути аналогічні тим, що зроблено зараз у школі №128.  А за словами Богдана Баласиновича, на цю школу очікує комплексне рішення щодо капітальної реконструкції, яке прийматиме міська влада спільно з районною: «Це нагальна проблема для Києва. Адже навантаження на шкільні заклади столиці збільшуватиметься, зокрема й через те, що в столиці чимало біженців. Перспектива реконструкції цієї школи – 2016 рік».

Зі свого боку Ганна Старостенко зауважила, що ситуація зі школою №42 не така вже й оптимістична. Так, за її словами, попередня влада на будівництво спортивного комплексу в цій школі виділила 5 млн гривень. Проте кошти не були використані за призначенням. Виритий котлован поріс бур’яном та перетворився на сміттєзвалище. «Тут великий обсяг роботи і, насамперед, ми повинні реконструювати спортивну залу та їдальню, аби школярі отримали нові комфортні приміщення вже 1 вересня. Вже сьогодні Київрада розглядає проект рішення про оптимізацію бюджету міста. Тому завдань у нас багато, ми йдемо інтенсивними кроками та сподіваємося, що діти матимуть нормальні умови для навчання вже цієї осені», – наголосила Ганна Старостенко.

 Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю та прес-службі КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку