Головна  →  Новини  →  30 липня 2014

Робоча зустріч з керівництвом ДВРЗ

Робоча зустріч з керівництвом ДВРЗ

Голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Анатолій Долинний ознайомився з діяльністю державного підприємства «Дарницький вагоноремонтний завод» та провів робочу зустріч із його керівництвом та працівниками. Генеральний директор підприємства Олег Роговченко показав очільнику району виробничі цехи (ливарний, ковальський, вагоноремонтний тощо), музей заводу та ознайомив із технічними процесами ремонту та будівництва вагонів, електронної перевірки під тиском окремих агрегатів.

За словами керівника підприємства, на сьогоднішній день завод є провідним, стабільно працюючим підприємством, основним напрямком діяльності якого є будівництво піввагонів моделі 12-9745, капітальний та деповський ремонт вантажних 4-х вісних піввагонів, капітальний ремонт піввагонів з продовженням терміну служби, їх модернізація, формування та ремонт колісних пар, виготовлення запасних частин для залізничного рухомого складу, випуск сталевого литва, виготовлення нестандартного обладнання для заводів і депо, виготовлення поковок та гарячих штамповок, також комплекс послуг, які надаються підприємствам, організаціям з організації перевезень вантажів піввагонами, ремонту і технічному обслуговуванню рухомого складу та відноситься до сфери управління Міністерства інфраструктури України. Олег Олексійович зазначив, що плинності кадрів немає, натомість існує нестача молодих фахівців, для яких проводяться курси підготовки фахівцями заводу, існують оздоровчі та спортивні преференції.

Під час зустрічі керівництвом заводу піднімалися питання транспортної розв`язки задля розвантаження мосту по вул. Алма-Атинській, особливо в зимовий період; проблеми передачі гуртожитків заводу до комунальної власності міста; можливості розміщення аптеки біля Центру культури та мистецтв тощо.   

Зі свого боку Анатолій Долинний, запевнив, що питання поліпшення транспортного забезпечення перебуває на контролі та запропонував взяти участь у пілотному проекті по будівництву службового житла. Анатолій Степанович наголосив на необхідності профорієнтації молоді щодо виробничих спеціальностей. Також він нагадав, що для розширення якомога більшого числа партнерів у галузі вагонобудування можна розробити англомовну сторінку в Інтернеті та задля зацікавленості серед молодого покоління дніпровчан впровадити віртуальну екскурсію заводом. Очільник району запропонував зробити ревізію історії будинків мікрорайону ДВРЗ, щоб під час реновації житлового фонду не зруйнувати культурну спадщину.       

Позитивним акордом зустрічі прозвучала ідея  напередодні Дня залізничника у листопаді цього року оголосити конкурс на дизайн пам’ятника та зеленої зони біля прохідної підприємства.

Довідково:

З березня 1934 розпочалося активне спорудження ДП «Дарницький вагоноремонтний завод», яке підпорядковане «Укрзалізниці».

Дарницький вагоноремонтний завод розташований на лівому березі Дніпра. Біля заводу знаходиться найбільший залізничний вузол України – станція Дарниця. На відстані 30,5 км автомобільного шляху знаходиться міжнародний аеропорт Бориспіль, у 15 км - Київський річковий порт. Площа підприємства становить 52,76 га. Загальна довжина залізничних шляхів підприємства досягає 26,95 км.

Продукція заводу зареєстрована у реєстрі системи сертифікації УкрСЕПРО та реєстрі сертифікації на федеральному залізничному транспорті (СС ФЗТ), Росія.

В січні 2006 року ДВРЗ отримало міжнародний сертифікат системи менеджменту якості ISO 9001-2000 для таких видів діяльності: ремонт, модернізація та виготовлення рухомого складу; виготовлення запасних частин для рухомого складу.

На виробництві застосовується поточно-конвеєрний, поточно-стійловий та стійловий  методи ремонту та будівництва вагонів. Є дві ділянки порівняльного ремонту вагонів, які обладнані правильними стендами і машинами, одна ділянка підготовлена для ремонту хопер - дозаторів. Крім цього, існує механізована лінія виготовлення суцільнометалевих покрівель критих вагонів, лінія виготовлення дверей піввагонів, лінія по ремонту розвантажувальних кришок люків. Обладнані ділянки ремонту дверей критих вагонів і піввагонів. Функціонує автоконтрольний пункт ремонту і випробування автогальмівного обладнання вантажних вагонів.

З 2012 року основним видом діяльності підприємства є перевезення вантажів піввагонами, що передані на баланс підприємства, згідно з наказом від 14.10.2011року №565-Ц «Про передачу напіввагонів на баланс ДП «Дарницький вагоноремонтний завод»,  ДП «Український державний центр з експлуатації спеціалізованих вагонів» та наказом від 10.04.2012 №126-Ц «Про затвердження змін до додатку 1 до Облікової політики Державної адміністрації залізничного транспорту України».

Станом на 01 липня 2014 року чисельність по підприємству склала 1267 осіб.

Продукція заводу сертифікована у системі менеджменту якості згідно вимог  ISO 9001:2008  та системі УкрСЕПРО.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики за інформацією  відділу з питань промисловості, півдприємництва та регуляторної політики.

Перейти до спискуВерсiя для друку