Головна  →  Новини  →  1 серпня 2014

Волонтерка - дніпровчанка Софія Варченко

Волонтерка - дніпровчанка Софія Варченко

При Територіальному центрі соціального обслуговування Дніпровського району існує Киівське відділення волонтерів Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні». Волонтери приймають активну участь в різних економічних та соціальних програмах, не вимагаючи нагороди. Волонтери - це люди, які свій вільний час витрачають на благо людей різних вікових категорій.

Активну участь у волонтерському русі бере жителька району Софія Варченко. Вона одинока,  літня жинка, дуже відповідальна та доброзичлива. З теплом і любов’ю відноситься Софія Кузмівна до своїх п’ятьох підопічних: доставляє продукти харчування, медикаменти, допомагає оформляти документи на отримання субсидії по оплаті житлово-комунальних послуг та інше. Звичайно, заходить до самого відділення аби  поспілкуватись, прослухати лекцію, почути корисну інформацію для себе, послухати музику. Девіз Софії Кузмівни: житти активним життям та допомогати людям!

На сьогодні в районі волонтерський рух досить молодий, але всі бажаючі можуть долучатися до нього задля покращання якості життя літніх людей, їхньої соціалізації шляхом залучення до активної життєвої позиції  й допомоги своїм одноліткам.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики за інформацією Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку