Головна  →  Новини  →  8 серпня 2014

Впорядкування стихійної торгівлі у Дніпровському районі

Впорядкування стихійної торгівлі у Дніпровському районі

Питання належного благоустрою району перебуває на постійному контролі у голови Дніпровської адміністрації. Щоб наш район був комфортним й затишним фахівці КП по утриманню зелених насаджень докладають максимум зусиль аби привести до належного стану зелені зони (висаджується велика кількість квітів та кущів, впорядковуються клумби тощо). Але існують нагальні проблеми щодо впорядкування стихійної торгівлі. Головою Київської міської державної адміністрації Віталієм Клічко було проведено профільні наради, під час яких напрацьовані доручення щодо заборони розташування МАФів ближче, ніж 20 м від виходів з метро, перехресть, зупинок громадського транспорту та в зелених зонах.

На майданчиках стихійної торгівлі (на тротуарах, у підземних переходах, поблизу станцій метро) створюються суттєві незручності для мешканців та гостей міста, які псують санітарний та естетичний стан вулиць. Також не треба забувати, що товари, придбані в місцях несанкціонованої торгівлі – небезпечні для здоров`я.

Відповідно до розпорядження Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 24.07.2014 року № 311 «Про створення оперативної групи для контролю за дотриманням правил торгівлі та санітарного стану району» відповідними підрозділами адміністрації, а саме: відділом контролю за благоустроєм  району, відділом з питань інформаційної політики спільно з працівниками Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві та представниками громадських формувань, щоденно здійснюються рейди по перевірці дотримання правил торгівлі. Нещодавно представниками групи був проведений рейд по вулицях Кибальчича, Серафімовича та біля станції метро «Дарниця».

З продавцями були проведені профілактичні бесіди. Також у більшості випадків відносно осіб, які скоювали адміністративні порушення в сфері торговельної діяльності, складалася адміністративні протоколи та направлялися до суду.

Громадянам, які бажають залучитися до сумісної роботи звертатися за телефоном: 573-23-48.

Звільнимо район від стихійної торгівлі разом!

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики за інформацією відділу з контролю за благоустроєм району.

Перейти до спискуВерсiя для друку