Головна  →  Новини  →  12 вересня 2014

Вони допомагали бійцям виживати в зоні АТО

Вони допомагали бійцям виживати в зоні АТО

Нещодавно на території Михайлівського Золотоверхового Собору відбулася акція за ініціативи Всеукраїнського лікарського товариства «Як допомогти бійцям виживати в зоні АТО».

В акції взяли участь представники Українського лікарського товариства, зокрема й з Дніпровського району столиці, волонтерських організацій, керівники ГУМВС України в Київській області та Медичної служби Штабу національного спротиву, лікарі, які безпосередньо допомагали пораненим під час подій на Майдані у грудні-лютому 2013-2014 років, а тепер допомагають бійцям в зоні АТО, відомі діячі культури України. Водночас, під час спілкування з військовими медиками, столичні лікарі з’ясували нагальні потреби для забезпечення надання медичної допомоги пораненим. Тож, київські медики виявили готовність й надалі співпрацювати у напрямку забезпечення поранених у зоні АТО медичними засобами, а також заявили про свою готовність взяти під опіку їх сім’ї .

Учасники заходу уважно розглядали автівку, на якій повернулись медичні працівники із зони АТО. Це транспортер переднього краю, якому лікарі дали особливе ім’я цілющої рослини – "Червона рута", а бійці її називають ніжно - «Жужа».

Саме на ній доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, начальник медичної служби спецбатальйону МВС «Миротворець» Всеволод Стеблюк вивіз із  Іловайського казана 87 поранених українських бійців. Разом із колегами - хірургом Миколою Леньком та фельдшером Михайлом Гулаком – вони боролися в оточенні за життя кожного пораненого в умовах нестачі не тільки медикаментів, а навіть води.

Голова крайового Київського осередку Всеукраїнського лікарського товариства, начальник управління охорони здоров'я Дніпровського району столиці  Данієль Карабаєв зачитав звернення до глави держави щодо відзначення звитяги військового лікаря Всеволода Стеблюка, виконання яким своїх професійних обов'язків є прикладом служіння Батьківщині. За словами Даніеля Карабаєва «медична громадськість вважає, що професор Стеблюк Всеволод Володимирович заслуговує на нагородження найвищою державною нагородою та просить присвоїти йому звання "Герой України", що стане відзначенням професійного подвигу всіх медичних працівників, які беруть участь в АТО….»

Українське лікарське товариство міста Києва на чолі з Данієлем Карабаєвим передало військовим медикам 10 сумок невідкладної медичної допомоги, які були куплені за кошти, зібрані столичними лікарями, зокрема й медиками-дніпровчанами. Найближчим часом вони будуть відправлені в зону АТО. 

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю за інформацією управління охорони здоров’я.

Перейти до спискуВерсiя для друку