Головна  →  Новини  →  15 вересня 2014

У парку «Перемога» – фестиваль спорту та здорового способу життя

У парку «Перемога» – фестиваль спорту та здорового способу життя

   Чимало дніпровчан та гостей столиці долучилися до видовищного свята – фестивалю спорту та здорового способу життя Дніпровського району столиці, присвяченого Дню фізичної культури і спорту (у рамках Всеукраїнського Олімпійського тижня), що відбувся минулої суботи в Парку культури та відпочинку Дніпровського району Києва «Перемога».

   Усіх, хто завітав на фестиваль, привітали голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов, начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Алла Загородня та президент благодійного фонду «Дніпровський» Анатолій Павленко. Вони закликали дніпровчан активніше займатися фізичною культурою та спортом, що завжди створює позитивний настрій й допомагає долати труднощі сьогодення.

   Свою майстерність продемонстрували на цьому святі спорту вихованці різних районних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів, а також підліткових клубів районного центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання. Зокрема майстерність екстремальної їзди на велосипедах та роликах показали члени Асоціації райдерів та Української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту. Кращі спортсмени та фахівці фізкультурно-спортивної галузі району отримали відзнаки голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА та районного відділу у справах сім'ї, молоді та спорту. Серед нагороджених – чемпіонка ІІ Юнацьких Олімпійських ігор 2014 року в Китаї Юлія Левченко та її тренер Ірина Пустовойт.       

   Показові виступи спортсменів різних клубів та шкіл майже одночасно відбувалися по всій території парку «Перемога». Дніпровчани побували на відкритих тренуваннях, показових виступах юних спортсменів, що представляють дитячо-юнацькі спортивні школи та спортивні клуби району. Свої вміння та навички вони продемонстрували на майданчиках у парку. Прямо на святі всім охочим можна було записатися до спортивної секції або гуртка. Біля центрального входу до парку учасники фестивалю вболівали за сильних чоловіків, спостерігаючи за змаганями відкритого Кубку України з армліфтингу, який провела Українська федерація з натурального пауерліфтингу. У змаганнях взяли участь 43 спортсмени-чоловіки та дві жінки. За сумою коефіцієнтів, що визначаються у даному виді спорту цьогорічним володарем Кубку став киянин Роман Загоруйко.

   Поряд на майданчику свою майстерність екстремальної їзди на велосипедах та роликах продемонстрували члени клубу «ВМХ дисципліна» та Української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту. На імпровізованих татамі демонстрували навички юні представники різних шкіл східних єдиноборств, боксери, борці – не лише юнаки, але й дівчата. Запрошували пограти в футбол члени футбольної секції, спробувати себе в якості «мушкетерів» пропонували юні рапіристи. Дівчаткам стали до душі виступи учасників груп фітнесу й шейпінгу. Хлопчики активно «штурмували» дерева на мотузковому майданчику, а прихильники спокійного відпочинку грали в шахи…

   Під час спортивного свята очільник району чимало спілкувався з учасниками фестивалю, поцікавився їхніми проблемами, радився з керівниками спортивних секцій щодо заходів із подальшої популяризації здорового способу життя та залучення до занять спортом якомога більшої кількості мешканців району. На фестивалі відбувся доброчинний збір коштів на спорудження в нашому районі ігрового майданчика для дітей із особливими потребами.

   Також того насиченого спортом дня в парку «Перемога» спортивного відбувся концерт молодих виконавців та яскраве святкове файєр-шоу.

Довідково:

Дніпровський район столиці України має високий спортивний потенціал. Сьогодні до послуг мешканців району є 3 стадіони, сучасний легкоатлетичний манеж, 342 площинні спортивні споруди, 72 спортивні зали, 5 плавальних басейнів, 3 веслувально-спортивні бази, 2 споруди зі штучним льодом та 7 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. До складу районного Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання входять 13 клубів різного спортивного профілю. Крім того, функціонує розгалужена мережа приватних спортивних клубів Спортленд, Спортлайф, Фітнеслайф та інші. На фізкультурній ниві  району працює близько 600 фахівців. Найбільше їх у закладах освіти, дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ), та спортивних клубах. Усіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи в районі охоплено понад 47 тис. мешканців.

Протягом 2013-2014  років у Дніпровському районі підготовлено:

-         19 кандидатів у майстри спорту України;

-         7 майстрів спорту України;

-         1 (одного) майстра спорту України міжнародного класу (МСМК).

-         28 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл є членами або кандидатами в члени збірних команд України.

Спортсмени Дніпровського району успішно виступають на відповідальних всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Для прикладу:

-        вихованка ДЮСШ № 3, майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу Маргарита Песоцька була учасницею двох останніх Олімпіад в Пекіні (2008 р.) та Лондоні (2012 р.);

-         вихованка ДЮСШ № 16, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Ірина Геращенко стала рекордсменкою світу 2014 року серед юніорів зі стрибків у висоту. Її молодша подруга Юлія Левченко нещодавно повернулась із Пекіну, де виступала за збірну України на ІІ юнацьких Олімпійських іграх і стала олімпійською чемпіонкою.

-        вихованець ДЮСШ № 21 Роман Благодір виборов бронзові нагороди Чемпіонату Світу з підводного спорту і таким чином поповнив когорту майстрів спорту України міжнародного класу.

Є свої «зірки» і серед спортсменів-вихованців підліткових клубів районного Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання. Зокрема:

-    Чемпіон України з настільного тенісу серед юніорів 2014 року, майстер спорту України Кирило Самокіш є вихованцем клубу «Ракетка»;

-        Майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтінгу, дворазовий чемпіон Європи, бронзовий призер Чемпіонату світу 2013 року Гідаят Алієв – вихованець клубу «Факел».

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю за інформацією відділу у справах сім’ї, молоді та спорту.

Перейти до спискуВерсiя для друку