Головна  →  Оголошення  →  17 вересня 2014

Інформація щодо зняття з обліку підприємців

Інформація щодо зняття з обліку підприємців

    7 липня 2014 року внесено зміни в законодавство щодо зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України фізичних осіб – підприємців, які сплачують страхові внески. Набрав чинності Закон України від 13.05.2014 року № 1258-У11 “ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом”, яким внесено зміни в Закон України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”. Вони стосуються механізму припинення підприємницької діяльності таких осіб.

   Тепер фізичних осіб – підприємців виключають з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом до одного дня. А процедура державної реєстрації припинення  підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців не передбачає здійснення перевірок та надання довідок контрольними органами про відсутність заборгованості в таких платників. Внесення змін у закони передбачає також зміни в підзаконних актах. Тому Пенсійним фондом  розроблено постанову правління “ Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України  від 31.10.2011 року № 33-1”, згідно з якою вилучаються положення щодо направлення органами Фонду повідомлень державному реєстратору про :

-    початок проведення позапланової перевірки;

-    неможливість проведення позапланової перевірки;

-  наявність заперечень проти проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

   Законом України № 1258 внесено також зміни в статтю  15 Закону України “ Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування” щодо зняття з обліку в органах ПФУ платників страхових внесків. Зокрема, зняття з обліку фізичних осіб – підприємців здійснюють органи Пенсійного фонду на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених у законодавстві перевірок страхувальника та здійснення остаточного розрахунку.

Державний реєстратор Дніпровського району  знаходиться за адресою: м. Київ-94, вул. Пожарського, 15.

за інформацією Управління Пенсійного фонду України у Дніпровському районі м.Києва 

Перейти до спискуВерсiя для друку