Головна  →  Новини  →  22 вересня 2014

Віталій Кличко: «Проведення земельних аукціонів у Києві принесе столичному бюджету сотні мільйонів гривень»

Віталій Кличко: «Проведення земельних аукціонів у Києві принесе столичному бюджету сотні мільйонів гривень»

Від проведення земельних аукціонів столичний бюджет може отримати сотні мільйонів гривень. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

Він зазначив, що за останні шість років у Києві не проводилося жодного земельного аукціону, і земельні ділянки виділялися непрозоро.

«У результаті накопичилося 3 тисячі кадастрових справ щодо приватизації, оренди та продажу землі, відносно яких треба ухвалити рішення. І бюджет міста недоотримав значні кошти. Проведення ж земельних аукціонів у Києві принесе столичному бюджету сотні мільйонів гривень», – наголосив Віталій Кличко.

За словами мера, розгляд земельних питань у киян асоціюється із резонансними корупційними схемами попередньої влади, коли протягом одного засідання міськради було вкрадено ледь не третину столичної землі.

«Тепер чинна Київрада повинна повертати усі ці земельні ділянки, і тому доводиться виносити на сесію велику кількість земельних питань, щодо яких необхідно ухвалити рішення. Але, кожне з них розглядається під збільшувальним склом», – зауважив міський голова.

Віталій Кличко додав, що сьогодні всі земельні питання у столиці вирішуються відкрито та прозоро.

«Ми запрошуємо на засідання земельної комісії Київради журналістів та представників київської громади. Якщо з того чи іншого земельного питання виникають сумніви чи підозри – питання одразу ж знімається з розгляду», – сказав Віталій Кличко.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку