Головна  →  Новини  →  24 вересня 2014

Міліціонери-дніпровчани звільнили з полону сирійця

Міліціонери-дніпровчани звільнили з полону сирійця

   Викрадення громадянина Сирії злочинна група організувала з метою отримання викупу. Cвободу жертви зловмисники оцінили в 1 мільйон доларів США. 47-річний чоловік пізно увечері повертався додому. Раптом до біля нього зупинився автомобіль. Троє молодиків, нічого не пояснюючи, накинули на голову потерпілого мішок та заштовхали його у салон позашляховика.  

   За декілька годин потерпілий опинився в льосі. Майже добу кремезні чоловіки в масках били та знущались над в’язнем. Негідники вимагали, аби той зателефонував своїм рідним та повідомив, що його звільнення коштує 1 мільйон доларів США. Однак жертва навідріз відмовилась виконувати наказ. Мовляв, його сім’ я таких грошей не має. Тому лиходії, скориставшись телефоном іноземця, зв’язались з його братом та висунули свої вимоги. Родич, не гаючи часу,  звернувся до правоохоронців.

   Працівники міліції провели ряд оперативно–розшукових заходів та встановили підозрюваних у скоєнні даного злочину. Було з’ясовано, що фігуранти справи за декілька днів до викрадення орендували будинок в одному з населених пунктів Київської області. Правоохоронці затримали п’ятьох злодіїв рано-вранці. Потерпілого весь час утримували в льосі. В орендованому лиходіями будинку та їхніх автомобілях оперативники, спільно з вибухотехніками, вилучили кілька бойових гранат, револьвер системи "наган" із глушником, автомати, мисливську зброю та набої.

   Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочате кримінальне провадження за статтею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

За інформацією прес-служби Дніпровського РУ ГУМВС України в місті Києві.

Перейти до спискуВерсiя для друку