Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2014

Про підготовку до зими: прагматично та вимогливо

Про підготовку до зими: прагматично та вимогливо

9 жовтня відбулося чергове засідання районного штабу з підготовки до зими. Проводили його перший заступник голови Дніпровської районної державної адміністрації Ігор Щербак і начальник управління житлово-комунального господарства Надія Косар. Запрошені – керівники управлінь райдержадміністрації, підрозділів «Київенерго», комунального підприємства «Керуюча дирекція Дніпровського району м. Києва» та підвідомчих йому ЖРЕО, районних ШЕУ та «Зеленбуду». Робота тривала більше двох годин і торкалася всіх сфер підготовки комунального господарства Дніпровського району до опалювального сезону, до зими в цілому та в рамках триваючого місячника з благоустрою території. В розрізі обговорюваних «гарячих» питань, і розмова велася відповідно – прагматично та вимогливо.

Як поінформував голова засідання районного штабу Ігор Щербак, напередодні Кабінет Міністрів України перерахував із державного до міського бюджету столиці близько 2 мільярдів гривень, які мають підкріпити всі практичні заходи з підготовки міського господарства до функціонування у зимовий період. Отже, жодної паніки: тепло та електрозабезпечення нашого міста буде, хоч і, порівняно до показників попередніх років, у дещо зменшеному обсязі. Натомість кожен район тепер має виявити підготовленість до прийому та експлуатації цих енергоресурсів, а це і є тематикою штабів, які проводяться щотижня.

Із подальшим у ході засідання обміном інформацією та поясненнями до неї стало зрозуміло, що, як не жаль, житлово-комунальне господарство Дніпровського району і досі не позбулося недоліків у плані підготовки до опалювального сезону (до речі, у зв’язку з прогнозованим теплим жовтнем, він розпочнеться найвірогідніше у наступному місяці – листопаді). Стовідсоткову паспортизацію об’єктів до зими (форму Е8) отримала лише галузь охорони здоров’я, близька до цього галузь культури. Натомість галузі освіти та житлово-комунального господарства, попри всі виправдання їхніх керівників –  об’єктивного та суб’єктивного характерів, уперто пасуть задніх: отримано паспортів Е8 менше 50% від загальної кількості.

Ігор Щербак погоджується: форма Е8 – це рудимент стандартів віджилої епохи, проте, доки інших не розроблено та не запроваджено, маємо керуватися нею. Лише звернувся до представників усесильного нині «Київенерго» з проханням, аби й вони при інспектуваннях об’єктів бути розважливішими та об’єктивнішими й розуміли, що процес відлагодження функціонування комунального господарства району до умов зими триватиме упродовж неї перманентно, і все буде надолужено обов’язково.

Зрештою, дещо запально висловився Ігор Михайлович, ані він у якості першого заступника голови райдержадміністрації, ані Сергій Новік у якості директора КП «Керуюча дирекція Дніпровського району в м. Києві» - не вели підготовчу роботу до зими від початку цього процесу, оскільки призначення на свої посади отримали лише у вересні місяці, а в наступному році подібного нехлюйства від підлеглих не припустять. До слова, додав він, не всі й дочекаються на своїх посадах нового року, адже висновки з поточної підготовки до зими будуть неодмінно зроблені персонально щодо кожного керівника з підрозділів галузі житлово-комунального господарства району. Те саме стосуватиметься й оцінки якості проведених робіт у розрізі завдань на місячник із благоустрою, що триватиме до 29 жовтня, коли Дніпровський район і триматиме іспит перед міською комісією: хто не впорається із завданням – буде звільнений.

Зрештою, перший заступник голови Дніпровської районної державної адміністрації дав підлеглим низку конкретних у часі виконання завдань:

-         Посилити відповідальність за якість і зміст звітних документів.

-         До 16 жовтня в основному завершити отримання паспортів готовності житлових будинків до опалювального сезону за формою Е8.

-         Управлінню освіти завершити отримання паспортів Е8 до 1 листопада.

-         У розрізі завдань місячника з благоустрою бути готовими до контрольних перевірок на 22 жовтня.

-         Засклити вікна у технічних зонах житлових будинків – до 22 жовтня.

-        Районному «Зеленбуду» організувати прийом та утилізацію біомаси (опалого листя) від комунальних підприємств.

-       Власники МАФів мають беззастережно підготувати свої об’єкти до експлуатації у зимовий період, а також провести благоустрій на територіях, закріплених за ними.

-         Щосуботи жовтня місяця проводити на об’єктах районного господарства суботники з благоустрою території.

-         Дорожньо-експлуатаційному управлінню проводити планові ремонти дорожніх покриттів, очищення зливостоків тощо.

-         Підрядним організаціям на проведення покрівельних робіт: до 16 жовтня –  здати графіки виконання своїх робіт до КП «Керуюча дирекція Дніпровського району м. Києва»,  до 20 листопада – завершити весь обсяг запланованих робіт на м’яких покрівлях, до 15 грудня – всі інші види покрівельних робіт.

-         Провести обстеження та ремонт електрощитових у часовому відрізку 10-17 годин у будні дні з попереднім оголошенням про це мешканців будинків і позначенням контактних телефонів прорабів на проведення робіт.

-         Всі підприємства житлово-комунального господарства району мають звітувати про проведені роботи з використанням фото (відео) матеріалів (що було – як стало).

-         Всі роботи мають проводитися у суворій відповідності до вимог техніки безпеки та охорони праці.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку