Головна  →  Новини  →  20 жовтня 2014

У парку «Перемога» – калинова алея «Героям 21 сторіччя»

У парку «Перемога» – калинова алея «Героям 21 сторіччя»

Цієї суботи парк культури й відпочинку Дніпровського району столиці «Перемога» став центром загальноміської толоки. О 9.30 ранку фірмовим «дніпровським» флешмобом юні представники патріотичного руху учнівської молоді району вітали більше двох тисяч киян, що прийшли в парк на суботник. Серед них були представники КМДА, райдержадміністрації, народні та міські депутати, працівники міського та районного зеленбуду, рятувальних служб, активісти, школярі та всі небайдужі мешканці навколишніх мікрорайонів.

Усіх, хто прийшов до парку, привітали та побажали добре попрацювати заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, голова Дніпровської райдержадміністрації Ярослав Горбунов, народний депутат Віктор Чумак та інші.

…Під мелодії українських пісень дніпровчани дружно прибирали парк від опалого листя та сміття. На майданчику, що біля пам’ятника Матері-вдові, старшокласники районного об'єднання «Дніпро», спільно з зеленбудівцями, представниками районної влади й депутатами, висадили 23 калинові саджанці – символи миру й єдності нашої держави та встановили пам’ятний знак. Відтепер у парку «Перемога» з’явилася калинова алея «Героям 21 сторіччя».

Ударна робота на території парку кипіла майже до обіду. Хоча під час цієї загальноміської толоки тут  будо задіяно майже два десятки одиниць спеціалізованої техніки, трактори не встигали вивозити купи сміття та листя, що нагрібали дніпровчани. Святковий їхній настрій та завзяття робили свою справу: десятки «острівців» зі сміттям і листям виростали як у казці. Крім калинової алеї, у пару «Перемога» було висаджено десяток гостролистих кленів. А  водолази розчищали дно меліоративного каналу та повитягали з його дна великі шматки дерев та різного непотребу.

Протягом усієї толоки в парку панувала атмосфера свята. Адже того суботнього дня там виступали художні колективи району, популярні мелодії грав духовий оркестр. Відбувся пізнавальний квест «Лідерська зміна» та посвята в лідери учнівського самоврядування загонів дитячих організацій навчальних закладів району. Також у форматі благодійного ярмарку «Допоможи українській армії сьогодні, щоб завтра жити в мирній Україні!» були влаштовані майстер-класи з виготовлення символічних оберегів, листівок, ляльок-мотанок. Відбувся благодійний ярмарок дитячих виробів декоративно-прикладного  та кулінарного мистецтва. Юні й дорослі активісти влаштували збір благодійної допомоги. Усі кошти, зібрані під час акції, будуть передані воїнам АТО та родинам, які переселилися з тимчасово окупованих територій і потребують допомоги. Ось такий, багатогранний, суботник відбувся в парку «Перемога».

…В інших місцях столиці й району, зокрема й на прибудинкових територіях, також чимало киян прибирали зелені зони й прибудинкові території від опалого листя та сміття. Парки й сквери, вулиці й подвір, вулиці й подвір’я набули охайного й доглянутого вигляду.

Підготовлено у відділи з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку