Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2014

Віталій Кличко: «Київська земля буде продаватися публічно і прозоро на відкритих торгах»

Віталій Кличко: «Київська земля буде продаватися публічно і прозоро на відкритих торгах»

Відкриті земельні аукціони у столиці стануть традицією і дадуть можливість всім охочим киянам взяти участь у торгах і придбати землю. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко перед відкриттям земельних торгів у столиці.

«Сьогодні вперше за останні 6 років проводяться торги на землю. На жаль, не так багато заявок від учасників. Очевидно, багато киян не можуть уявити, що київську землю можна купити прозоро і публічно на відкритих торгах», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що столична влада запустила процес відкритих земельних торгів, і ця традиція буде продовжена.

«Це запит киян, щоби продаж землі був публічним. Щоби кожен мав можливість взяти участь у торгах, мав можливість придбати землю, і бюджет отримував кошти, а не чиновники набивали свої кишені», – зазначив Віталій Кличко.

Він також підкреслив, що всі ділянки, які виносилися на аукціон, пройшли відповідні комісії Київради.

«Ми зацікавлені, щоби ці ділянки продавалися і розвивалися, а їхні власники сплачували кошти до бюджету», – наголосив мер.

Київська міська влада проводить перші земельні торги з продажу земельних ділянок комунальної власності територіальної громади міста Києва за прозорою, відкритою процедурою. На земельні торги виставили 6 лотів у п’яти районах столиці загальною площею 23,16 га.

Наступний земельний аукціон відбудеться 5 листопада.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку