Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2014

Віталій Кличко: «Результати внутрішнього аудиту КМДА виявили порушень на суму понад 195 млн грн»

Віталій Кличко: «Результати внутрішнього аудиту КМДА виявили порушень на суму понад 195 млн грн»

Результати внутрішнього аудиту КМДА тільки за третій квартал цього року виявили порушень на суму понад 195 млн грн. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він зауважив, що за вказаний час управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА провело 42 контрольні заходи. Серед загальної суми порушень – 89 млн грн. – порушення з ризиком втрат, а 40 млн – фактичні втрати.

«За результатами цих заходів було звільнено 4-х керівників. До правоохоронних органів ми передали матеріали по дев’яти епізодах, порушено 3 нові кримінальні провадження. При цьому 12 контрольних заходів здійснювалися спільно з правоохоронними органами і по них найближчим часом ми очікуємо відповідного реагування», – сказав Віталій Кличко. Мер Києва наголосив, що притягнення винних до кримінальної відповідальності лежить в площині компетенції вже правоохоронних органів, а не органів місцевого самоврядування.

Віталій Кличко також зауважив, що для підвищення прозорості роботи столичної влади керівництво КМДА опрацьовує рішення щодо обов’язкового оприлюднення висновків внутрішнього аудиту за результатами кожного контрольного заходу.

Кличко зазначив, що ефективна робота системи внутрішнього контролю та аудиту КМДА є одним з пріоритетів у боротьбі з корупцією.

«І корупцію в столиці ми знищимо. Бо саме вона сьогодні заважає і наповненню бюджету, і залученню інвестицій, і наведенню ладу в місті загалом», – підкреслив Віталій Кличко.

За інформацією kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку