Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2014

Для розвитку громадського транспорту Києва планують залучити 150 млн. євро іноземних інвестицій

Для розвитку громадського транспорту Києва планують залучити 150 млн. євро іноземних інвестицій

Київська міська державна адміністрація за сприяння польської консультаційної групи ZDG TOR планує залучити 150 млн. євро інвестицій від Євросоюзу. Відповідна угода була підписана сторонами 29 жовтня у Варшаві (Польща). Програма покликана удосконалити систему комунального транспорту за принципом «розумне і безпечне місто».

Залучені кошти витратять на модернізацію громадського транспорту, транспортної інфраструктури, ІТ-систем та на консультаційні послуги. Планується модернізація 98% трамвайної інфраструктури, рухомого складу, а також системи управління та інформування пасажирів. Програма розрахована на 5 років і може бути продовжена до 2030 року.

Також керівники транспортних департаментів української і польської столиць підписали угоду про співпрацю та обмін досвідом.

«У нас є прекрасна команда, яка втілює передову практику інших великих операторів громадського транспорту Європи та світу. Ми готові поділитися своїми знаннями, ми в повному розпорядженні наших партнерів з Києва. І, звичайно, сподіваємося, що ми теж будемо мати можливість дізнатися від них щось корисне для нас», – сказав директор департаменту громадського транспорту Варшави Веслав Вітек.

Західні консультанти розроблять концепції запровадження інтегрованої квиткової системи, а також концепцію організації та фінансування громадського транспорту Києва. Як пояснює генеральний директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель, польська та українська столиці мають схожу інфраструктуру, тому реалізовувати проекти з осучаснення Києва, залучивши колег із Заходу, буде легше.

«Угодою про асоціацію наша держава показала шлях, яким бажає далі рухатися. Столиця та її комунальне господарство мусить стати взірцем для інших міст України. Міський голова Віталій Кличко та КП «Київпастранс» зацікавлені в безпечному і якісному комунальному транспорті Києва», – зазначив гендиректор «Київпастрансу» Сергій Майзель.

Проект із залученням 150 млн. євро на комунальне господарство Києва – це лише один із чотирьох запропонованих Польщею. Загалом, ще раніше держави-члени ЄС оголосили про свої наміри надати Україні 23 млрд. доларів на окремі інвестиційні проекти.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку