Головна  →  Новини  →  6 листопада 2014

Громадські слухання з розміщення тимчасових споруд: вирішили створити робочу групу

Громадські слухання з розміщення тимчасових споруд: вирішили створити робочу групу

У Дніпровській РДА відбулося перше із запланованих на листопад трьох громадських слухань щодо внесення змін до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд (ТС) у районі. У цьому заході взяли участь голова Дніпровської РДА Ярослав Горбунов та його перший заступник Ігор Щербак, директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Дмитро Білоцерковець, заступник прокурора Дніпровського району Андрій Максимов, заступник начальника управління ландшафтної архітектури, комплексного благоустрою - начальник відділу з питань реклами та тимчасових споруд (МАФ) міського департаменту містобудування та архітектури Олександр Горбач, депутати-мажоритарники, численні представники малого бізнесу, громадських організацій, ОСНів та мешканці нашого району.

Громадські слухання саме з цього питання проходять у Дніпровському районі не вперше і завжди відрізнялися накалом «пристрастей». Нині вони були значно конструктивніші завдяки присутності чималої кількості пересічних дніпровчан – членів районних ОСНів, які не мали приватного бізнеса (кіосків), проте добре обізнані з більшістю нюансів щодо виникнення таких скупчень МАФів, які спостерігаються на Ленінградській площі, вулиці Серафимовича, біля станцій метро «Лівобережна» й «Дарниця» тощо.

Закликавши всіх присутніх до толерантності під час обговорення цієї вкрай делікатної й актуальної проблеми, голова райдержадміністрації Ярослав Горбунов відповів на чималу кількість запитань від представників малого бізнесу, що часто носили декларативно-емоційний характер і риторично-звинувачувальний підтекст.

Так само був «атакований» запитаннями й директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Дмитро Білоцерковець. Відповідаючи на них, він повідомив про те, що права щодо визначення місць розміщення МАФів має районна влада, яка консультуватиметься з цього питання з представниками малого бізнеса й обов'язково - громадськістю. Звичайно, не вісі підприємці будуть задоволені таким розподілом, адже скорочення кількості кіосків не минути. Разом із тим настав час переходити від балачок до справи: наводити лад в у кіосковому "хаосі" та обов’язково враховувати думку дніпровчан – мешканців мікрорайонів. Саме від них буде залежати остаточне рішення щодо переміщення існуючих МАФів на нові місця…

Зі свого боку представник департаменту містобудування та архітектури Олександр Горбач повідомив про те, що зони обмежень якраз і створюватимуться після таких консультацій, хоча, разом із тим, обмеження вводитимуться поетапно. Спочатку вивільнятимуться місця, що знаходяться впритул до зупинок, станцій метро, переходів тощо.

Із цікавістю присутні вислухали пропозиції депутатів Наталії Новак, Анатолія Велимовського, Олеся Маляревича, керівників ОСНів Олександра Чунаєва, Валерія Гуманенка, громадських активістів Валерія Власенка, Марії Лозовської, Михайла Пухляка, Олександра Семенова, підприємців. Якщо узагальнити їхні виступи, то можна сміливо дійти висновку щодо того, що в Дніпровському районі конче необхідно розпочати цивілізований діалог щодо розміщення МАФів, з урахуванням духу й букви закону та прав не лише підприємців, але й пересічних дніпровчан.

Отже за підсумками першого обговорення було прийнято рішення про створення робочої групи, до якої мають увійти представники райдержадміністрації, підприємців, ОСНів, громадських організацій та депутати району. Кількість, кандидатури представників та формат подальшої роботи остаточно узгодять о 16.00 годині в понеділок 10 листопада та відразу робоча група почне працювати.

 Довідково:

Комплексна схема розміщення тимчасових споруд має за мету допомогти врегулювати ситуацію із МАФами в Києві. Вона дозволяє враховувати усі без винятку умови та обмеження щодо встановлення тимчасових споруд, визначені нормативними актами. Публічність і відкритість Комплексної схеми дозволить уникнути зловживань як з боку представників влади, так і з боку підприємців. А доступність інформації через мережу інтернет зробить цей процес прозорим і контрольованим.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку