Головна  →  Новини  →  11 листопада 2014

Волонтери-дніпровчани допомагають воїнам АТО

Волонтери-дніпровчани допомагають воїнам АТО

Волонтери Дніпровського району провели вже 12 ярмарків зі збору коштів для поранених українських військових, на яких було зібрано 112 тис грн для лікування поранених бійців. Перший ярмарок відбувся 9 серпня 2014 року, який об’єднав майстрів хенд-мейду, кулінарів-аматорів, дитячі творчі об’єднання Дніпровського району та міста Києва. Створено групу та сторінку на Facebook, на яких представлені всі звіти щодо збору та витрат ярмарку та Фонду.

Постійними учасниками ярмарків виступають молоді та вже знані митці: рок-гурт «СонЦе», поет та виконавець Василь Чернявський, лауреат міжнародних дитячих конкурсів вокалістів Катя Єрмолаєва, гурт «Драбадан», спортивно-танцювальний клуб «Березіль» (його дитяча група та група дорослих танцюристів, людей з обмеженими можливостями (інваліди на колясках), що є лауреатами різних національних та міжнародних конкурсів).

Задля об’єднання зусиль волонтерів, які допомагають нашим воїнам, які воюють або були поранені в зоні АТО, наприкінці вересня волонтерами-дніпровчанами  було створено благодійний фонд «Дніпровська ініціатива», який вже 4 жовтня провів перший в столиці мистецький аукціон із продажу картин українських живописців та графіків. Свої роботи на аукціон надали відомі українські художники Іван Марчук, Анатолій Фурлета, Віктор Цапко, Юрій Пшеничний, Олена Самойлик та ін. За право отримати запропоновані авторами твори мистецтва змагалися підприємці, політичні та громадські діячі та пересічні заможні кияни.

Загальна сума від продажу картин склала близько 75 тис. грн. На ці кошти Фонд закупив освітлювальний прилад для операційної Госпіталю прикордонників вартістю близько 50 тис. грн.

Нині волонтери Фонду готуються до проведення чергового благодійного аукціону з продажу витворів мистецтва українських митців, кошти від якого також будуть спрямовуватися на лікування та підтримку українських військових та на придбання речей, що необхідні нашим воїнам, що перебувають на блок-постах безпосередньо в зоні проведення АТО.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Дніпровської РДА за інформацією голови ради Фонду «Дніпровська ініціатива» Тетяни Велімовської. 

 

  
Перейти до спискуВерсiя для друку