Головна  →  Новини  →  12 листопада 2014

Засідання робочої групи щодо внесення змін до проекту Комплексної схеми тимчасових споруд: у пошуках компромісу щодо кількості МАФів

Засідання робочої групи щодо внесення змін до проекту Комплексної схеми тимчасових споруд: у пошуках компромісу щодо кількості МАФів

Під керівництвом першого заступника голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ігоря Щербака відбулось перше засідання робочої групи з опрацювання пропозицій щодо внесення змін до проекту Комплексної схеми тимчасових споруд у Дніпровському районі м. Києва. Участь у засіданні взяли керівники структур малого бізнесу (власники тимчасових споруд  – малих архітектурних форм), керівники та представники більшої кількості ОСНів мікрорайонів, громадських організацій, структурних підрозділів держадміністрації. Йшлося про найболючіше – визначення кількості так званих МАФів (малих архітектурних форм), які мають залишитися в районі, а не будуть перенесені.

Для довідки:

За інформацією заступника начальника відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища райдержадміністрації В’ячеслава Онашка із майже 20 тисяч тимчасових споруд, що встановлені нині  в Києві, близько 1200  «окупували» Дніпровський район. Хоча офіційне «право на існування» до так званого мораторія на встановлення нових мафів, який був офіційно запроваджений в квітні 2013 року, мають лише близько 800 із них. Інші майже 500 встановлювались від літа 2013 року й дотепер. Кількість кіосків, яка (за пропозицією профільного департаменту КМДА) має залишитися в столиці, нараховує лише 7000 одиниць. Із них у Дніпровському районі –  близько 800. Решта – має бути демонтована.

Такі цифри не влаштовують представників бізнесу, про що вони в категорично-емоційній формі заявили колегам по робочій групі. Про це в тій чи іншій інтерпретації вели мову представник ОСН «Микільська Слобідка» підприємець В. Гордін, інші. За їхніми словами їх би влаштувало, якщо кількість МАфів була б «зафіксована» на позначці в 1000 штук. Представники громадськості: голова ОСНу «Комітет мікрорайону «Березняки-Тельбін» В. Гуманенко та його колеги О. Чунаєв (ОСН «Комітет мікрорайону «Русанівка»), В. Власенко (будинковий комітет «Вулиця Амвросія Бучми, 2»), Сергій Хлопов (ОСН «Комітет мікрорайону «Каунаський») доводили необхідність суворого дотримання визначеної на підставі документів кількості МАФів максимум у 800 споруд.

Хоча під час засідання робочої групи й було місце пристрастям, але згодом її члени все ж таки дійшли згоди щодо подальшої співпраці. Вони мають до наступного засідання ознайомитися з Містобудівним кадастром Києва, де позначені всі «легалізовані» кіоски. Після цього продовжити вже конкретне обговорення щодо «долі» кожного МАФа, який із тих чи інших причин залишився поза зоною занесених до кадастрового плану споруд, або поставлений в місці, де, на думку дніпровчан, він знаходитись не повинен. От такі питання мають стати предметом розгляду на черговому засіданні робочої групи, яке має відбутися вже наступного понеділка 17 листопада о 12 годині в приміщенні райдержадміністрації.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку