Головна  →  Новини  →  17 листопада 2014

Засідання робочої групи з розміщення тимчасових споруд: у конструктивному ключі та з часом на погодження

Засідання робочої групи з розміщення тимчасових споруд: у конструктивному ключі та з часом на погодження

   17 листопада відбулося чергове засідання робочої групи з обговорення проекту Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у Дніпровському районі міста Києва. В ньому взяли участь власники таких споруд, представники громадських організацій і структурних підрозділів Дніпровської районної державної адміністрації на чолі з першим заступником голови – Ігорем Щербаком.

   Головуючий нагадав, що на минулому засіданні робочої групи всіма сторонами обговорення було погоджено загальну чисельність МАФів, які наш район пропонуватиме на затвердження міській владі – 820, за наявних приблизно 1200. Заступник начальника районного відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища В’ячеслав Онашко нагадав базові критерії на право розміщення тимчасових споруд у місті Києві. Нагадав і про ті місця, де погодження на розташування МАФів не буде надаватися беззастережно – зокрема, у 20-метрових зонах від входів-виходів до станцій метрополітену, зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів, у зонах зелених насаджень і підходів до водних артерій, над прокладеними підземними комунікаціями тощо. Останні й підлягатимуть демонтажам у першу чергу, що не викликало у присутніх жодних заперечень.

   Обмеженню на місце розташування та забороні асортименту алкогольних напоїв підлягають МАФи довкола закладів освіти – від шкіл і дитячих садочків такі мають знаходитися не ближче за 200 метрів. Що ж до всіх інших, то головуючий на засіданні робочої групи Ігор Щербак запропонував іще раз детально обговорити та погодити місця дислокації МАФів між усіма зацікавленими сторонами – у першу чергу, громадськістю та підприємцями, разом (за згодою) із депутатами Київради. Згоду ж цю продемонстрували безпосередньо присутні на засіданні робочої групи депутати Олена Овраменко, Віталій Росляков, Анатолій Велімовський, Олесь Маляревич і Олександр Міщенко.

   Відтак, задля узгодження думок і позицій іще залишається час до четверга, 20 листопада, коли о 18.00 у приміщенні Дніпровської районної державної адміністрації відбудеться заключний раунд громадських слухань щодо проекту Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у Дніпровському районі міста Києва. В остаточному ж вигляді її затверджуватиме сесія Київської міської ради.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку