Головна  →  Новини  →  21 листопада 2014

У столиці відбувся Форум делегатів дитячих прав

У столиці відбувся Форум делегатів дитячих прав

20 листопада у Колонній залі КМДА відбувся Форум делегатів дитячих прав. Захід, присвячений 25-ій річниці Конвенції ООН про права дитини, відбувся з  нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей.

Відкрила Форум  заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко разом із головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованні Барберіс.

На заході були присутні 150 дітей з числа учнів загальноосвітніх шкіл міста Києва, а також діти з родин внутрішньо переміщених з Криму, Донецької та Луганської областей. Учасники змогли під час гри «Я знаю свої права» в інтерактивній формі ознайомитись із принципами Конвенції ООН та дізнатися, як їх застосувати у житті.

 «Одним із пріоритетів міської влади є створення умов для гармонійного розвитку дітей – як юних киян, так і дітей із родин вимушених переселенців. При цьому, інтеграція маленьких переселенців у нові шкільні колективи є надзвичайно важливим питанням. І сьогоднішній захід не лише сприятиме цьому, а й допоможе малечі у формі гри вивчити свої права. Адже діти змалечку мають знати свої права і обов’язки, а також поважати права інших», – зазначила Ганна Старостенко.

Нагадаємо, що у Києві більше 15 років активно працює рух делегатів дитячих справ. Для України Конвенція ООН «Про права дитини» є одним із основних документів щодо формування правового суспільства та захисту дитячих прав. Тож, за методикою «рівний-рівному» Конвенцію ООН про права дитини почали популяризувати у школах з середини 90-х років, саме делегати дитячих прав піднімають гострі соціальні питання протягом останніх 10 років.  

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку