Головна  →  Новини  →  21 листопада 2014

У Києві перевірили готовність комунальних служб до роботи в умовах снігопаду й ожеледиці

У Києві перевірили готовність комунальних служб до роботи в умовах снігопаду й ожеледиці

Сьогодні у Києві проведено перевірку готовності органів управління та сил цивільного захисту до ефективної та швидкої роботи в умовах погіршення погодних умов та надзвичайних ситуацій. Під час проведення тематичного штабного тренування проаналізовано організаційні та ресурсні можливості міських служб для роботи в умовах снігопадів, ожеледиці, сильних заморозків тощо.

«Створено оперативний план спільних дій для локалізації та ліквідації аварійних випадків на системах елекро-, тепло-, водопостачання. Навіть в умовах обмежених ресурсів ми повинні забезпечити порядок та оптимальний режим функціонування міста за рахунок вчасного прийняття потрібних рішень та злагодженої роботи усіх підрозділів, що залучені до прибирання снігу», – повідомив заступник голови КМДА та голова Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Петро Пантелеєв.

Як повідомив Петро Пантелеєв, для прибирання вулиць від снігу та криги підготовлено понад 600 одиниць техніки. Крім того, комунальними підприємствами в особливо складні періоди, пов’язані з непогодою, буде залучено ще понад 200 спеціалізованого автотранспорту. Придбано близько 72 тисяч тонн піску, солі та суміші для обробки доріг та тротуарів.

«У кожному районі столиці, за потреби, створюються оперативні штаби та мобільні групи, які повинні мати системну комунікацію зі структурними підрозділами міської адміністрації та комунальними підприємствами.  Підготовлено спеціальні організаційні та технічні резерви для безперебійної роботи міського господарства: альтернативні схеми руху транспорту та пішоходів, графік прибирання доріг та порядок оперативної мобілізації наявної техніки з у рахуванням погодних прогнозів тощо», - зазначив він.

Заступник голови КМДА також підкреслив необхідність вчасного та вичерпного інформування столичних мешканців про зміни погодних умов та прийняті.

«Велике прохання до міських автолюбителів звертати увагу на повідомлення у ЗМІ щодо прийнятих міською владою рішень, які стосуються організації руху на дорогах. За потреби ми також просимо водіїв обмежити використання власного автотранспорту, щоб не перевантажувати рух в період великих снігопадів», - підкреслив він.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку