Головна  →  Новини  →  4 грудня 2014

Рада ОСНів Дніпровського району: діалог – конструктивний

Рада ОСНів Дніпровського району: діалог – конструктивний

У дусі конструктивного діалогу відбулось засідання Ради з питань сприяння діяльності ОСНів Дніпровського району напередодні Дня місцевого самоврядування. За словами голови Дніпровської райдержадміністрації Ярослава Горбунова співпраця районної влади з членами цього консультативно-дорадчого органу є корисною та позитивно впливає на вирішення актуальних питань сьогодення. Очільник району, зокрема, запропонував присутнім розглянути питання щодо певного переформатування керівництва Радою. Адже, за словами Ярослава Горбунова, логічно й доцільно було б, аби очолював цей орган громадськості її представник, а один із профільних заступників голови райдержадміністрації був співголовою (поки головою Ради залишається керівник райдержадміністрації).

Цю пропозицію підтримали чинний співголова – керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Березняки – Тельбін» Валерій Гуманенко, секретар цього ОСНу Ігор Мамула та інші члени Ради. Вони, зокрема, зауважили, що нині існуюча Рада нашого району є своєрідним пілотним проектом у столиці (а можливо й в Україні), тому всі зміни й удосконалення, які вноситимуться в її функціонування є цілком природніми й підуть на користь для подальшого наслідування іншими ОСНівцями. На думку заступника голови ОСН «Комітет мікрорайону «Русанівка» Олександра Чунаєва нині існуючий варіант був «краще вмонтований у структуру районної виконавчої влади і таку модель не слід змінювати». У підсумку присутні висловилася за такі зміни і вони будуть внесені в положення про Раду.

Також її члени обговорили актуальне питання щодо подальшої співпраці зі зменшення кількості малих архітектурних форм (МАФів) на теренах району. Голова райдержадміністрації Ярослав Горбунов відповів на цілку низку гострих запитань із цієї тематики. Зокрема голова ОСНу «Комітет мікрорайону «Русанівка» Андрій Нестерков запропонував «кардинально лікувати район і столицю від кіосків». Із цього приводу очільник району зауважив, що робота така ведеться, припиняти її не лише ніхто збирається, але й вона триватиме до отримання логічного позитивного результату. Тобто до затвердженої відповідними документами кількості малих архітектурних форм (однозначно меншої їхньої кількості, аніж існує нині).

Члени Ради запропонували частіше надавати їм відповідні інформаційні матеріали (особливо з питань благоустрою) та залучати до проведення різних заходів, що було підтримано головою райдержадміністрації.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку