Головна  →  Новини  →  5 грудня 2014

Урочисте відкриття меморіальної дошки на честь вшанування пам’яті загиблого героя Олександра Шишка

Урочисте відкриття меморіальної дошки на честь вшанування пам’яті загиблого героя Олександра Шишка

5 грудня 2014 року, напередодні  Дня Збройних Сил України, у навчально-виховному комплексі №209 «Сузір’я» відбулося  урочисте відкриття меморіальної дошки на честь вшанування пам’яті про випускника навчального закладу, героя антитерористичної операції на сході України, сержанта 12 батальйону територіальної оборони Києва – Шишка Олександра.

В урочистостях взяли участь голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Володимирович Горбунов, депутати Київської міської ради Странніков Андрій Миколайович та Росляков Віталій Валерійович, виконуючий обов’язки військового комісара Дніпровського районного в місті Києві військового комісаріату підполковник Мохончук Роман Михайлович, керівник офісу Марини Порошенко – Олена Мотузко, начальник управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Іваніна Наталія Василівна, мати героя, дружина та найближчі рідні Олександра, друзі та однокласники.

Прийшли на відкриття пам’ятної дошки і бойові побратими Олександра – бійці 12 батальйону територіальної оборони Києва, які тиждень тому прибули на ротацію та завтра візьмуть участь у марші на Хрещатику.

Полотно з пам’ятної дошки зняли бойові побратими та найкращі друзі Олександра –  Роман Шикера, Василь Мариненко та Михайло Шутий. Меморіальна дошка буде безсмертним символом пам’яті героя.

«Ми усі в боргу перед загиблими Героями, і встановлення меморіальних дошок – данина пам’яті тим, кого вже не повернути»,- зазначив  Ярослав Горбунов, голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. «Він мріяв бачити сильну, вільну Україну, щасливою свою родину. Тому наш обов’язок – зробити все залежне від нас, аби відбудувати Україну. Ми будемо допомагати дружині Сашка виховувати донечку», - пообіцяв однокласник і найкращий товариш Михайло Шутий. 

Присутні вшанували пам'ять про героя хвилиною мовчання. 

Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація, депутати Київської міської ради спільно із ПрАТ «Фанплит» та іншими підприємствами, що знаходяться в Дніпровському районі, допомагають сім’ям загиблих, пораненим та бійцям, що знаходяться на передовій на Сході нашої країни. 

Про випускника Олександра Шишка, який виступив на захист незалежності та територіальної цілісності України і героїчно загинув, знає кожен учень колегіуму. Проведення уроків пам’яті, благодійних акцій вже стало доброю традицією у школі. Педагогічний та учнівський колектив допомагає сім'ї Олександра – мамі та дружині. 

А сьогодні після урочистостей школярі колегіуму спілкувалися з бійцями 12 батальйону територіальної оборони Києва, подарували їм обереги та передали конверт із вітальними листівками до Дня Захисника Вітчизни.

За інформацією управління освіти 

Перейти до спискуВерсiя для друку