Головна  →  Новини  →  10 грудня 2014

Казкотерапія у суспільно-гуманітарній гімназії №176

Казкотерапія у суспільно-гуманітарній гімназії №176

Не часто побачиш біля шкільного під’їзду кавалькаду авто з іноземними номерами та прапорцями. Та це не в новину Навчально-виховному комплексу – суспільно-гуманітарній гімназії №176, асоційованому члену ЮНЕСКО і просто чудовому колективу завзятих у педагогічних звитягах людей на чолі з багаторічним керівником – Валентиною Лукашук. Адже її заклад знаний у столиці України все ще чомусь мало культивованим у нашому освітньому середовищі поглибленим вивченням іспанської мови. І ось наслідок – НВК №176 вчергове приймав гостей із посольств і консульств іспаномовних країн, цього разу – Куби, Мексики, Іспанії, Болівії, Еквадору й Аргентини.

Та це був не дипломатичний раут. Колектив гімназії №176 цієї передсвяткової доби запропонував гостям долучитися до магії казки. Ідею заходу пояснила директор – Валентина Лукашук: «У цей психологічно важкий час, який особливо тяжко переносить дитяча психіка, ми пропонуємо сеанс казкотерапії, аби зняти тягар душевного навантаження й дати собі розраду поринанням у країну дитинства – країну казок».

Але гостям гімназії було запропоновано не лише передивитися шість казкових вистав у бліц-форматі у виконанні школярів різних вікових груп – 2, 3, 4, 5, 7 і 11  класів, а й виставити їм оцінки. Аби визначити переможця шкільного театрального фестивалю, до якого діти та педагоги готувалися упродовж двох місяців. Переможця ж очікував перехідний приз – Статуетка Мельпомени.

Дійство запам’ятається надовго – винахідливими декораціями, яскравим і дотепним вбранням і гарною дикцією юних акторів, а ще розмаїттям казок різного національного походження. До того ж, шкільні актори 3 і 7 класів свої казки подали у, відповідно, іспано та англомовному варіанті – і це вже не могло не схилити шальки терезів конкурсу в їхній бік. Коли ж «третьокашички» подали іспанською мовою українську казку «Рукавичка» - у 8-9 років пристойною іспанською мовою! – це й вивело їх у переможці: привітаймо 3-В!

А заразом привітати можна всіх, кому випало розрадити душу магією казок у гімназії №176. Тому й бажали люди один одному миру та добра – і це найголовніший підсумок акції, за яку знову та знову хочеться подякувати доброносному колективу Валентини Лукашук.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку