Головна  →  Новини  →  29 січня 2015

Герої не вмирають

Герої не вмирають

29 січня 2015 року, в День пам’яті Героїв Крут 1918 року, у Дніпровському районі столиці України вшанували героїв сучасності – загиблих у зоні проведення антитерористичної операції воїнів, які мешкали в нашому районі: Олександра Звінника і Миколу Петрученка. На їхню пам'ять, за ініціативи родичів і друзів загиблих, а також за сприяння Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації були відкриті меморіальні дошки біля входів до шкіл, у яких вони колись навчалися.

Зранку четверга цей урочистий захід відбувся на ганку школи №258, що по вулиці Шалетт, 1-А. На мітинг-реквієм тут зібралися батьки Олександра Звінника, довкола яких згуртувалися однополчани загиблого героя, учні та педагоги школи, в якій він колись навчався. Проникливі промови виголосили народний депутат України Віктор Чумак і депутат Київради, голова Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов. Під час виступу не зумів стримати сліз заступник начальника Київського міського військового комісару Олег Степанов.

Під охороною почесного караулу було відкрито меморіальну дошку на честь Олександра Звінника, яку освятив отець Павло, після чого вона була щільно обкладена квітами присутніх.

Біля опівдня аналогічний захід відбувся в іншій частині нашого району – в мікрорайоні «ДВРЗ», де вшанували пам'ять Миколи Петрученка. Колись він тут закінчив школу №103, що по вулиці Алма-Атинській, 89, на ганку якої й відбувся мітинг-реквієм із відкриттям меморіальної дошки на честь героя.

Теплі спогади про нього виголосили однополчани Миколи Вікторовича, запевнивши, що, як і раніше, не залишать наодинці з бідою його дружину та 14-річну доньку Яну, яка, що зворушило, наразі навчається у школі загиблого батька. Пошану герою висловили народний депутат України Олександр Супруненко, депутат Київської міської ради Олександр Міщенко, голова Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов, громадський діяч Павло Тесленко.

Близькі друзі Миколи Петрученка відкрили меморіальну дошку, котру освятив отець Олексій і до якої присутні поклали квіти.

Світла пам’ять героям, в якій вони не вмирають!

Довідка про загиблих

23-річний солдат Олександр Іванович Звінник, 1991 року народження, випускник середньої школи №258 міста Києва, працював в аеропорті «Бориспіль», служив водієм БТР окремого стрілецького батальйону військової частини 3066 Міністерства внутрішніх справ України, загинув 05.09.2014 р. у місті Іловайськ Донецької області, похований на Лісовому кладовищі, посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня».

36-річний старшина Микола Вікторович Петрученко, 1977 року народження, випускник середньої школи №103 міста Києва, працював охоронцем, служив десантником 90-го окремого десантного батальйону «Житомир» у складі 95-ї окремої аеромобільної бригади (м. Житомир), загинув 08.12.2014 у селищі Піски біля Донецька, прикриваючи «кіборгів» у тамтешньому аеропорті, похований на Лісовому кладовищі, залишилися дружина і донька.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку