Головна  →  Новини  →  30 січня 2015

Протягом 2014 року у Києві встановлено більше 800 теплових лічильників

Протягом 2014 року у Києві встановлено більше 800 теплових лічильників

У 2014 році у житлових будинках столиці встановлено понад 800 приладів обліку теплової енергії. Вже всередині лютого будуть підбиті перші підсумки від економічної вигоди їх встановлення для мешканців. Про це під час «круглого столу» в Українському кризовому медіа-центрі заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Для реалізації програми оснащення столичних будинків вузлами обліку залучені як кошти міського й районного бюджетів, так і кошти теплопостачальної організації – ПАТ «Київенерго».

«У Києві лише третина житлового фонду, яка обслуговується комунальними житлово-експлуатуючими організаціями, оснащена будинковими лічильниками тепла. Системно вирішувати цю проблему ми продовжимо й цього року: в наших планах встановлення 2,5 тисяч приладів обліку тепла», – запевнив заступник голови КМДА.

У ході «круглого столу» Петро Пантелеєв також акцентував увагу на тому, що цього року міська влада має на меті широко впроваджувати проекти з енергозбереження.

«Пріоритетним для нас є розумна економія та заміщення газ. У масштабах міста ми окреслили для себе три ключові напрями на поточний рік: тотальний облік спожитих енергоресурсів, впровадження проектів енергоефективності, ініціювання низки нормативно-правових змін, які дадуть змогу більш ефективно діяти в сучасних реаліях розвитку галузі», – пояснив він.

Він також повідомив, що місто має низку ініціатив у цьому напрямі: допомога ОСББ у процесі реалізації ними проектів з підвищення енергоефективності, залучення киян до зняття показань з будинкових приладів обліку, що дозволить мешканцю розуміти обсяги споживання тепла.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку