Головна  →  Новини  →  30 січня 2015

Навчитися жити та дбати по-господарськи

Навчитися жити та дбати по-господарськи

На запрошення депутата Київської міської ради Олександра Міщенка, обраного мешканцями мікрорайону «ДВРЗ», голова Дніпровської районної державної адміністрації здійснив туди робочий візит. Зокрема, в проблемні точки згаданого мікрорайону, що торік мали суспільний резонанс.

Так, у 2014 році неодноразово піднімалося питання щодо завершення утеплення фасадів трьох багатоповерхових кооперативних житлових будинків по вулиці Новаторів 22-А, 22-Б і 22-В, що було обіцяно його мешканцям згідно відповідної міської програми. Звістка від Київради, яку привезли народні обранці, обнадіює: в бюджеті та програмі соціально-економічного розвитку міста Києва на 2015 рік закладені 2,4 мільйони гривень на проведення вищезгаданих робіт. Тож є всі підстави сподіватися, що наступний зимовий сезон мешканці згаданих багатоповерхівок проведуть у більш утеплених домівках. А вже про будинкові теплолічильники мають подбати самі: житло ж бо кооперативне, не комунальне.

Мешканці 9-поверхівки по вулиці Алма-Атинській, 68-А скаржаться на занедбану обстановку в під’Їзді та погану роботу ліфта. Щодо останнього, то тут новини втішні: з міського бюджету заплановані майже 400 тисяч гривень на його капітальний ремонт. А вже тепер балансоутримувач цього ліфтового об’єкту проведе поточні профілактичні роботи з поліпшення його функціонування.

Що ж до під’їзду, то, як розповів депутат Міщенко, він за власноруч винайдені кошти виконав його частковий ремонт: замінив вхідні двері, виставив скло, побілив-пофарбував маршеві сходи та перекриття. І що ж? Не минуло багато часу, як ручка на вхідних дверях зникла, як то кажуть, із м’ясом. Скло у вікні між прольотом першого і другого поверхів уже потребує заміни, бо, бачте, служить для декого ледь не вхідними дверима. А свіжопобілена стеля на маршових сходах вкрита чорними плямами від підпалів сірниками.

Чия це робота, як не самих мешканців будинку? Їм би навчитися цінити та дбати про власну життєву територію власноруч, не чекаючи сторонньої допомоги – у будинку з кодованим замком це цілком можливо. А тут, схоже, панують звички мародерів-окупантів, які тим більше не цінують турботу про них інших, як от депутата, ними й обраного.

Давно вже потрібно навчитися жити та дбати по-господарськи, а не скиглити на погане життя!

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку