Головна  →  Новини  →  2 березня 2015

Турнір серед дворових команд «футбол у кожен двір»: кубок голови Дніпровської РДА виборов «Максимус»

Турнір серед дворових команд «футбол у кожен двір»: кубок голови Дніпровської РДА  виборов «Максимус»

Спортивне життя Дніпровського району досить змістовне і різноманітне. В районі культивується понад 50 видів спорту, систематично проводяться змагання, турніри, першості району, багато з яких мають статус традиційних.  28 лютого започатковано ще одну спортивну традицію, а саме, щорічний турнір з міні-футболу на кубок Голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації серед дворових команд, організаторами якого є відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації,  благодійний фонд “Дніпровський” та Молодіжна федерація дворового футболу м. Києва “Футбол у кожен двір”.

В першому турнірі за кубок-красень взяли участь чотири  аматорські команди: по дві з Оболонського та Дніпровського районів, які за олімпійською системою розіграли головний трофей турніру. В першому півфіналі зустрілися команди «Максимус» (Дніпровський р-н) та «Вісімка» (Оболонський р-н). Програючи по ходу матчу з рахунком 1-3, команда «Максимус» зуміла найти в собі сили зрівняти рахунок, а потім довести його  до переможного (6-3) ставши першим фіналістом турніру.

Довідка:

Команда «Максимус» (гладіатори) рік заснування 2012. Хлопці 7-кратні призери різних київських аматорських турнірів. Варто відмітить дружність колективу, хлопці часто проводять свій час разом і за межами футбольного майданчику. Капітан команди – Максим Гамрецкій.

Команда «Вісімка»  рік заснування 2015 рік. Назва походить від 8-го мікрорайону Оболоні. Створили команду двоє друзів – Саліхов Владіслав (капітан команди) та Пастухов Костянтин. Гравці про свою команду кажуть, що їм цікаво випробувати свої сили на футбольному майданчику з іншими командами.

В другому півфіналі на вболівальників очікував двобій між командами «Банка» (Дніпровський р-н) та «Ліон» (Оболонський р-н). В цьому матчі команда «Банка» відразу дала зрозуміти  опоненту, хто на футбольному майданчику є господарем, довівши гру до своєї переконливої перемоги 4-2.  

Довідка:

Команда «Банка», рік заснування 2011. Була створена для участі в аматорських футбольних турнірах. Хлопці про себе розповіли, що їх команду об’єднала  дружба, завдяки чому вони отримують задоволення та позитивні емоції від гри у футбол. Команда «Ліон» - рік заснування 2012,  за  короткий термін існування команда вже двічі ставала переможцем турніру Молодіжної федерації дворового футболу "Футбол в кожен двір". Команда налічує близько двадцяти друзів-однодумців, про яких капітан команди – Гарбар Ярослав каже, що не дивлячись на те, що кожний гравець команди відрізняється своєю технікою гри, це не заважає їм залишатися згуртованою командою, де всі учасники команди цілеспрямовані і завжди настроєні лише на перемогу.

В матчі за 3-місце  перемогу виборола досвідченіша команда «Ліон» (3-6). Фінал, в якому зустрілися дві команди Дніпровського району  став, як і належить, окрасою турніру. Футбольні пристрасті і безкомпромісна гра, три нереалізовані пенальті, сейви воротарів і чудові голи від гравців команд-суперників, жовті картки, якими суддя матчу намагався загасити пристрасті на полі, ніхто не хотів поступатися в цьому матчі. Іноді навіть здавалося, що переможця буде визначено за допомогою післяматчевих пенальті, але в запеклій грі перемогу і звання першого володаря кубку голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації  здобули гравці команди «Максимус», забивши на один гол більше ніж суперник (5-4).

Кращим воротарем турніру визначено Цехмейструка Дмитра  з команди  "Максимус", а кращим гравцем – Шевченка Олексія,  команда "Банка". Нагороди вручали президент БФ «Дніпровський» Анатолій Павленко та заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алла Загородня. Організатори та учасники турніру вдячні  колективу НВК «Домінанта», де проходили змагання за активну участь в підготовці і проведенні турніру.

За інформацією відділу у справах сім'ї, молоді та спорту.

Перейти до спискуВерсiя для друку