Головна  →  Оголошення  →  24 березня 2015

Шановні мешканці Дніпровського району!

Спеціалісти Деснянського міжрайонного Управління ГУ Держсанепідслужби у м.Києві, провівши в Дніпровській районній у м.Києві державній адміністрації 12. 03.2015 р. інструктивно-методичний семінар-нараду «Про дотримання вимог сані тарного законодавства України на об’єктах комунально-побутового обслуговування населення Дніпровського району м.Києва», звертаємо Вашу увагу, як убезпечити себе при отриманні побутових послуг .

У зв’язку з напруженою санітарно-епідемічною ситуацією в Дніпровському райо ні м.Києва по ряду інфекційних захворювань за 2014 рік: вірусні гепатити- захворюва ність  зросла на 8,1%  в порівнянні з  2013 роком. Вірусний гепатит А: в 2014р.- зростання рівня захворюваності в 2,3 рази –захворіли 38 осіб; фактор передачі ВГА переважно водний, при купанні в період літнього відпочинку, та контактно-побутовий.  Вірусний гепатит В: зареєстровано 24 випадки, захворюваність перевищує показник по м.Києву (5,8) на 18,9%, або в 1,2рази.

Вірусний гепатит С: зареєстровано 8 випадків, що свідчить про перевищення середньоміського показника в 1,7 рази. Провідними  шляхами передачі при парентеральних гепатитах залишаються ін’єкційний для споживачів наркотиків та статевий для іншого населення. За дани ми ретроспективного епіданалізу до10-12% інфікування хворих відбувається в пе рукарнях, в яких не дотримується санітарно-протиепідемічний режим.

Відповідно до вимог  Законів України №1622-31.04.2014р., №76-УШ-28.12. 2014р. Держсанепідслужба не проводить перевірки об’єктів нагляду з 01.08.2014р. по 30.06.2015р.

При отриманні послуг в перукарнях, салонах краси, соляріях Ви маєте право:

- поцікавитись наявністю Висновку державної санепідекспертизи на функціонува ння перукарні;

 -чим здійснюється дезінфекція використаного інструментарію і його стерилізація, наявність Висновків державної санепідекспертизи МОЗ України на парфумерно –косметичні вироби, технологічне обладнання і дезінфекційні засоби;

- ознайомитись з результатами останнього відомчого бакконтролю за дотриманням санітарно - протиепідемічного режиму.

Не користуйтесь перукарськими послугами стихійних перукарень в МАФах/тимчасових спорудах/, в яких менші ціни, але більший ризик для здоров’я клієнтів (значно вища загроза інфікування педикульозом, вірусними гепатита ми В , С, оніхомікозами)!

При отриманні послуг в саунах, басейнах, фізкультурно-оздоровчих установах (в яких через воду басейнів і міні- басейнів охолоджуючих, як агресивне середовище, за свідченням вчених-гігієністів, може передаватись до 16-ти інфекційних хвороб вірусної, мікробної, грибкової, гельмінтозної етиології, та привести до виникнення хвороб шкіри, слизових оболонок і внутрішніх органів відвідувачів).    

Ви маєте право :

- поцікавитись наявністю Висновку державної санепідекспертизи на функціонува ння даних об’єктів ;

- ознайомитись з результатами останнього відомчого лабораторного контролю на санітарно-хімічні і мікробіологічні показники за дотриманням санітарно – проти епідемічного режиму.

Пам’ятайте,  Ваше здоров’я у Ваших руках !

 

Довідки за тел. : 292-03-04; 292-12-45 ;

E-mail: [email protected]

За інформацією Деснянського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби м. Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку