КМДА Київська міська державна адміністрація


10 квітня 2015

Призовна та мобілізаційна кампанії в Дніпровському районі проходять успішно

Призовна та мобілізаційна кампанії в Дніпровському районі проходять успішно

Як повідомив військовий комісар Дніпровського району міста Києва Олег Орел, четверта хвиля мобілізації до лав Збройних Сил України, що триває, проходить успішно й за особовим складом навіть перевиконана – 101%. А ось попередні мобілізаційні плани на наступну – п’яту хвилю загальнодержавної мобілізації, поки викликають у нас деякий подив: від Дніпровського району столиці передбачається залучити за 250 призовників, у той час як від цілої Закарпатської області – 300, Тернопільської – 500. Влада Дніпровського району сподівається на міжрегіонально більш урівноважені й збалансовані показники.

Як відомо, згідно Указу Президента України, до нас фактично повернулися традиційні два сезонних призови до Збройних Сил: весняний – упродовж квітня-травня, осінній – жовтня-листопада. Віковий «ценз» призовників – від настання 20 років до моменту досягнення 27 років. Причому ті, хто навчається у закладах освіти, отримують відстрочку.

10 квітня у приміщенні нашого військового комісаріату зібралися члени призовної комісії на чолі з першим заступником голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ігорем Щербаком. Серед інших тут – спеціалісти з управління житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, освіти та інших державних установ, які всебічно та ретельно вивчали зібрані документи щодо кожного потенційного призовника.

Цього ж дня члени комісії обговорили та підписали погоджувальні документи щодо 33 призовників від нашого району, які наступного тижня направлятимуться на службу в Збройних Силах України за трьома адресами – Національна гвардія (м. Київ), Державна спеціальна служба транспорту (м. Київ) і військово-учбова частина в Чернігівській області.

Давайте побажаємо нашим призовникам під час проходження військової служби усіляких гараздів, міцного здоров’я та успішного повернення додому!

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.