Головна  →  Новини  →  6 вересня 2013

У Дніпровському районі створений центр невідкладної медичної допомоги вдома

В рамках реформування охорони здоров’я відповідно до Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві», назріло питання  щодо реформування і системи невідкладної медичної допомоги вдома населенню міста Києва. Першими ці зміни вирішили започаткувати у Дніпровському районі міста Києва.

Управлінням охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації проведено аналіз роботи розміщених в підпорядкованих закладах охорони здоров’я відділень невідкладної медичної допомоги, що являються їх структурними підрозділами, під час проведення аналізу  виявлено недоліки, які в певній мірі викривляли функції та саме поняття невідкладної медичної допомоги вдома.

Це і неефективне використання закладами охорони здоров’я наявного кадрового потенціалу відділень невідкладної медичної допомоги, і невідповідність їх забезпечення до табелів оснащення та сучасних вимог (недостатня кількість та застаріле медичне обладнання, відсутність зв’язку з бригадами) та недотримання єдиного підходу до стандартів надання невідкладної медичної допомоги та, як результат, різна вартість медикаментозного забезпечення 1 виклику, і високе середньодобове навантаження на 1 бригаду через виконання нею невластивих невідкладній медичній допомозі функцій, і т. д.

В результаті було прийнято рішення реорганізувати роботу Служби невідкладної медичної допомоги у Дніпровському районі міста Києва шляхом створення Центру невідкладної медичної допомоги вдома, як структурного підрозділу одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги з об’єднаною диспетчерською службою та входженням до його складу всіх бригад невідкладної медичної допомоги вдома Дніпровського району.

Це дасть змогу налагодити контроль за надходженням викликів і роботою бригад невідкладної медичної допомоги  зі сторони об’єднаної диспетчерської служби; створить раціональну штатну структуру виїзних бригад і вивільнить посади диспетчерів, які можуть бути використані на інших напрямках надання первинної допомоги населенню, підпорядкує Службу одному із центрів первинної медико-санітарної допомоги, що дасть змогу дотримуватися забезпечення бригад невідкладної медичної допомоги медикаментами, виробами медичного призначення і медичною апаратурою згідно табеля оснащення. При цьому бригади невідкладної медичної допомоги розміщуватимуться в пунктах постійного базування, що знаходяться на території інших центрів первинної медико-санітарної допомоги.

З 01 вересня 2013 року такий Центр розпочав свою роботу у складі Центру первинної медико-санітарної допомоги «Русанівка» Дніпровського району міста Києва.

Диспетчерська служба розташована за адресою: вул. Луначарського, 5. Викликати бригаду невідкладної медичної допомоги як до дорослого так і до дитячого населення можна за єдиним номером телефону цілодобово 384-09-03.

У разі необхідності консультація лікаря працює цілодобово. Міська консультативна служба за тел. 1583.

Коропецький Володимир Васильович 

Перейти до спискуВерсiя для друку