Головна  →  Новини  →  20 травня 2015

Мобілізаційні плани – спільний обов’язок усіх

Мобілізаційні плани – спільний обов’язок усіх

Під час засідання Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій під проводом заступника голови Дніпровської районної державної адміністрації Алли Загородньої, зокрема, піднімалися поточні питання проведення мобілізаційних заходів, із яких виступили новопризначений завідувач сектором РДА з питань оборонної та мобілізаційної роботи Михайло Кононенко і районний військовий комісар Олег Орел.

Вони поінформували присутніх, що наразі в країні проходить п’ята хвиля мобілізації, що призвана ротувати військовослужбовців із другої хвилі торішньої мобілізації. Планом визначено кількість мобілізованих у нашому районі в 270 осіб, яких треба спорядити до проходження військової служби до кінця травня. Натомість по факту допоки призвано лише 70. Візити ж на підприємства не завжди знаходять відгук і порозуміння, хоча це пряме порушення вимог відповідного Указу Президента України.

Ми готові, запевнили відповідальні за мобілізаційні процеси в Дніпровському районі, прислухатися до побажань директорів підприємств і гнучко на них реагувати, шукати компроміси, бо розуміємо, що це болісний процес і для них самих. Проте всі мають усвідомити, що ведена наразі перевірка військового обліку на підприємствах у вересні місяці буде ще раз перевірена інспекторами Генерального Штабу України, що, у разі виявлення недоліків або порушень, може призвести до гірших наслідків. Отож, до співпраці та порозуміння!

Про стан виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 №105 «Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період» доповів начальник відділу праці та зайнятості районного управління праці та соціального захисту населення Сергій Тарасун.

Він повідомив, що в цьому контексті обраховуються лише призовники у період від 01.01.2015, і щодо них більшість підприємств району вже подали відповідні заявки. Натомість, як бути з тими, хто мобілізовувався торік, профільним Міністерством поки не визначено. Не потрапили до цієї категорії й ФОПи – фізичні особи-підприємці, а лише працівники підприємств і установ.

Учасниками засідання Ради директорів вищевикладена інформація одностайно прийнята до уваги. Гадаємо, і до виконання.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку