Головна  →  Оголошення  →  25 червня 2015

У Києві стартував Міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Під головуванням заступника голови КМДА Петра Пантелеєва відбулося перше засідання Конкурсної комісії Міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Участь у засідання взяли депутати Київської міської ради, очільники профільних департаментів, зокрема, Департаменту суспільних комунікацій, Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, Департаменту міського благоустрою, представники районних у місті Києві державних адміністрацій та інші.

За словами Петра Пантелеєва, для органів самоорганізації населення сьогодні відкриваються досить широкі можливості. Окрім контролю за якістю ремонтних робіт, у цьому році ОСН Києва також зможуть за рахунок міського бюджету ініціювати та вирішити одну з проблем своїх територій. Це досить широкий спектр напрямів: благоустрій, озеленення прибудинкових територій, облаштування дитячих та спортивних майданчиків, соціальний захист населення, розвиток самих ОСН, підтримка розвитку молоді та спорту, здорового способу життя тощо.

«Цього року, на відміну від попереднього, міська влада все-таки віднайшла фінансування Конкурсу у розмірі 1 млн гривень, тож тепер слово за громадою», – наголосив Петро Пантелеєв.

Членами Комісії було погоджено аплікативну форму Проектів та програм, а також затверджено розподіл учасників на 5 категорій, залежно від кількості населення території ОСН:

1 – до 1 тис. мешканців

2 – 1-5 тис. мешканців

3 – 5-10 тис. мешканців

4 – 10-20 тис. мешканців

5 – понад 20 тис. мешканців.

На засіданні також було вирішено, що при визначенні переможців Конкурсу перевага надаватиметься проектам та програмам, автори яких зможуть додатково залучити позабюджетні джерела фінансування.

Термін подачі проектів та програм для участі в Конкурсі: з 24 червня до 8 липня 2015 року.

Прийом проектів здійснюватиметься спеціалістами Департаменту суспільних комунікацій, за адресою: вул. Хрещатик, 44 (4-й поверх).

Підсумкове засідання Конкурсної комісії заплановано на 15 липня 2015 року.

Нагадуємо, що Конкурс відбувається відповідно до розпорядження КМДА №599 від 19.06.2015 року «Про проведення міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування».

Рішення КМР від 15 грудня 2011 №832/7068 «Про міський Конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування», із змінами та доповненнями, внесеними Рішеннями КМР від 17 квітня 2013 року №115/9172, від 16 квітня 2015 року №405/1270.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку