Головна  →  Новини  →  2 липня 2015

Інспектування наразі головних ремонтованих шкіл міста Києва, що у Дніпровському районі

Інспектування наразі головних ремонтованих шкіл міста Києва, що у Дніпровському районі

Продовжуючи спільне інспектування ремонтованих об’єктів у мікрорайоні «Русанівка», депутати Київської міської ради Олесь Маляревич, Віталій Росляков і їхній колега по депутатським обов’язкам – голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов побували чи не найголовніших таких цього літа освітянських об’єктах у масштабах цілої столиці країни – школах №№128 і 141.

Про попередній стан і заплановане там нами уже неодноразово повідомлялося. Та теперішні побачені процес і розмах робіт виявляє доречним поговорити про це знову.

Отже, по вулиці Раїси Окипної, 6 ведеться капітальна реконструкція з добудовою середньої школи №128. Кошторис робіт у майже 100 мільйонів гривень освоює міське комунальне підприємство «Житлобудінвест – УКБ», на чолі, до речі, з іще одним депутатом Київради чинного скликання В’ячеславом Непопом.

Масштаб капітальної реконструкції старої шкільної будівлі 50-х років із прибудовою нового корпусу такий, що дозволить розширити місткість цієї навчальної установи з 400 до більш ніж 1000 учнів. Запроваджені ж тут будівельні та оздоблювальні матеріали, як і нове шкільне обладнання та устаткування будуть настільки сучасними, що від 1 вересня поточного року, коли ЗОШ №128 знову зустріне учнів, вона стане однією з передових в освітянській галузі столиці України.

Простежені під час триосібного депутатського візиту на цьому будівельному об’єкті наявність робітників, техніки та матеріалів, а також фронт і динаміка розгорнутих робіт упевнюють, що все заплановане буде виконано вчасно та якісно і вже невдовзі – 1 вересня 2015 року, як і обіцяли, модернізовану школу №128 із новим навчальним роком разом привітають мер Києва Віталій Кличко, голова Дніпровської районної влади Ярослав Горбунов і обраний місцевою громадою депутатом Київради Олесь Маляревич.

Візит до школи №141, що по бульвару Давидова, 5-А, вразив не менше. Тут повсюдно – всередині та довкола будівлі тривають масштабні ремонтні роботи. Що також від уже скорого 1 вересня дозволить запровадити в цій шкільній установі програму «ОРТ» за ІТ-технологіями навчання сучасних міжнародних стандартів.

Те, що ремонтом СШ №141 опікується іноземний інвестор, вигідно виокремлює цей робочий об’єкт серед інших підкресленими порядком, чистотою, пунктуальністю та керованістю найдрібнішими процесами. Гостей від першого кроку на об’єкт миттєво спорядили навіть захисними шоломами. «Повчитися б культурі тутешньої організації робіт – із зітханням зауважив із цього приводу районний голова Ярослав Горбунов – усім нашим підрядникам!»

Авжеж, депутату Олесю Маляревичу було чим гордитися. А його колезі з сусіднього мікрорайону «Березняки» Віталію Рослякову – дещо позаздрити й ніяковіти, оскільки наступного дня голова Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов планує відвідати ремонтовані об’єкти в його царині…

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку