Головна  →  Новини  →  27 липня 2015

За мужність у боях за Україну

За мужність у боях за Україну

Уляна Бондар, її донька Наталія та її сестра Олена – мати, сестра й тітка молодшого сержанта Віктора Бондара та Олена Ковальчук – сестра рядового Миколи Ковальчука. Ці скромні й чемні жінки зі сльозами на очах прийняли з рук очільника Дніпровського району Ярослава Горбунова ордени «За мужність» ІІІ ступеню – бойові нагороди за їхніх полеглих у боях за Україну рідних – сина й племінника та брата. У такі хвилини комок до горла підступає неочікувано. Це відчули й інші присутні під час нагородження: заступник голови райдержадміністрації Алла Загородня, райвійськком полковник Олег Орел, працівники управління соцзахисту та сектору з питань оборонної та моброботи райдержадміністрації. Теплі слова Ярослава Горбунова, Алли Загородньої, Олега Орла, інших на адресу наших загиблих у боях із російсько-терористичними бойовиками земляків трохи вгамували гірки спогади їхніх рідних….

Рядовий Микола Ковальчук народився 7 грудня 1995 року. Після закінчення 9 класу сзш № 188, вступив у 2011 році до Київського технікуму готельного господарства на відділення «Ресторанне господарство». Опановував спеціальність «Виробництво харчової продукції». Після закінчення 3 курсу за власним бажанням написав заяву про звільнення і добровольцем вступив на військову службу за контрактом до лав Збройних сил України 8 листопада 2014 року. Після підготовки в навчальному центрі «Десна» служив стрільцем-зенітником, у в/ч пп В4673. Загинув 1 лютого 2015 року під час виконання бойового завдання в районі м. Дебальцево від проникаючого наскрізного ушкодження голови, отриманого внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї. Залишилась мати, батько, сестра. Був неодружений, дітей немає.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Молодший сержант Віктор Бондар народився 14 липня 1991 року. Проходив службу на посаді командира відділення в 128 окремій гірсько-піхотній бригаді. Загинув 30 січня 2015 року в результаті обстрілу з РСЗВ БМ-21 «ГРАД» базового табору підрозділу в районі м. Дебальцеве (Донецька область). Неодружений, дітей немає.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вони захистили Україну, співвітчизників та й нас, дніпрочан, від нищівного полум'я війни, роздмуханого країною-сусідом, яка не роками – десятиріччями запевняла нас у своїй миролюбності й прихильності. Інформація про обох вояків міститься на нашому сайті – під баннером «Вічна пам'ять героям-дніпровчанам…».

Довідково:

За інформацією управління праці та соцiального захисту населення райдержадміністрації забезпечується призначення щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, відповідно до рішення Київської міської ради від 09.12.2014 № 525/525 «Про внесення змін до деяких рішень Київської міської ради щодо надання допомоги киянам - учасникам антитерористичної операції та сім’ям киян, які загинули під час проведення антитерористичної операції» із внесеними змінами відповідно рішення Київської міської ради від 04.03.2015 № 164/1029.

Станом на 24.07.2015 звернулося до управління за призначенням вищезазначеної щомісячної адресної матеріальної допомоги 304 особи. Їм нададуть гроші для проведення виплати Управління здійснює збір, узагальнення та надання інформації Київській міській раді та Департаменту соціальної політики про допомогу киянам, які беруть участь у антитерористичній операції у східних областях України та переміщеним із тимчасово окупованої території і зони проведення антитерористичної операції особам, а також про надані послуги та реабілітацію сімей поранених та загиблих, які брали участь в АТО. Станом на 24.07.2015 по Дніпровському району значаться загиблими 18 осіб та 16 осіб поранених в ході проведення АТО. Дані особи знаходяться під постійним контролем органів виконавчої влади, які сприяють їм у вирішенні соціально-побутових питань, матеріального забезпечення та надання їм всілякої допомоги та підтримки.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв'язків із громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку