Головна  →  Оголошення  →  20 серпня 2015

До уваги громадян!

Інформуємо, що 2 липня 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» (набирає чинності 28 жовтня 2015 року, крім положень щодо порядку подання та розгляду електронної петиції, які набирають чинності 28 серпня 2015 року).

Згідно з внесеними змінами передбачається, що письмове звернення може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв'язку (електронне звернення).

У такому зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги, електронна поштова адреса, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

Також прийнятим Законом України встановлюється нова форма колективного звернення, зокрема до органів місцевого самоврядування, шляхом подання електронної петиції.

Так, громадяни можуть звертатися до органів місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційний веб-сайт органу, якому вона адресована, або веб-сайт громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.

В електронній петиції має бути викладено суть звернення, зазначено автора (ініціатора) електронної петиції – прізвище, ім'я, по батькові громадянина або назву громадського об'єднання (із зазначенням посадової особи), адресу електронної пошти.

Для створення електронної петиції до органу місцевого самоврядування її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті органу, якому вона адресована, або веб-сайті громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронних петицій, та розміщує текст електронної петиції.

Електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування або на веб-сайті громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронних петицій.

Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до цього Закону.

Вимоги до кількості підписів громадян на підтримку електронної петиції до органу місцевого самоврядування та строку збору підписів визначаються статутом територіальної громади.

Електронна поштова адреса для прийняття електронних звернень та електронних петицій Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією: [email protected]

Перейти до спискуВерсiя для друку