Головна  →  Новини  →  31 серпня 2015

Комунальні служби та «Київенерго» мають три дні на усунення виявлених недоліків у підвальних приміщеннях будинків, де встановлюються теплолічильники

Комунальні служби та «Київенерго» мають три дні на усунення виявлених недоліків у підвальних приміщеннях будинків, де встановлюються теплолічильники

Житлово-експлуатаційні дільниці та підрозділи ПАТ «Київенерго» на місцях мають три дні на усунення недоліків, виявлених під час інспекції в підвальних приміщеннях, де планується встановити будинкові лічильники теплової енергії. Відповідне доручення дав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи приміщення в житлових будинках, де встановлюватимуть лічильники.

«Протягом трьох днів підвали мають бути прибрані, обладнання перевірене. Де є протікання або несправності – це все повинно бути ліквідовано. І з боку районних служб, і з боку дільниць «Київенерго» сьогодні є недопрацювання як технічні, так і організаційні. Але сьогодні просто не повинно існувати жодної причини, через яку в будинку не можна встановити теплолічильник. За кожну адресу люди несуть персональну відповідальність за готовність майданчиків під встановлення приладів обліку, за якісну та повноцінну підготовку до зими. І ці люди не повинні працювати надалі, якщо ця робота буде виконана неякісно, і це спричинятиме людям дискомфорт під час опалювального сезону», – заявив Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що підвальні приміщення повинні бути прибрані, має бути встановлене освітлення, здійснена дератизація та дезінсекція, повинні бути встановлені двері для захисту лічильників від несанкціонованих проникнень.

«Порядок у будинках і підвалах стосується не лише тих будинків, які облаштовуються лічильниками, а всіх без винятку – це обов’язкові заходи в рамках підготовки до зими. Справність і впорядкованість електрощитових, готовність будинкових систем, ізоляція мереж, встановлення доводчиків на дверях, відсутність щілин у вікнах та дверях тощо», – пояснив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що до кінця цього року за розпорядженням, підписаним Київським міським головою Віталієм Кличком, встановлять близько 4 тисяч лічильників. Саме завдяки будинковому обліку тепла кияни мають змогу сплачувати за тепло на 20-30 % менше.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку