Головна  →  Новини  →  31 серпня 2015

Свято першого дзвоника відбудеться у всіх школах столиці

Свято першого дзвоника відбудеться у всіх школах столиці

У Дніпровському районі на базі капітально реконструйованої школи №128 відбулася нарада під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко з керівниками всіх районних державних адміністрацій та управлінь освіти. Обговорено питання готовності закладів освіти міста Києва до нового навчального року.

У нараді також узяли участь директори Департаментів КМДА: бюджету та фінансів – Володимир Рєпік, освіти і науки, молоді та спорту – Олена Фіданян. Від Дніпровського району звітували голова державної адміністрації Ярослав Горбунов, заступник голови Алла Загородня, начальник управління освіти Наталія Іваніна.

Відбулася ділова, «без фанфар», принципова та вимоглива розмова з нагальних у переддень 1 вересня питань, зокрема, освоєння виділених на галузь «освіта» бюджетних коштів.

З’ясувалося, що наразі в усіх районах найгірша ситуація із закупівлею комп’ютерів і шкільних меблів (проходить через тендерну процедуру, відтак і затягнулося у часі, хоча все це можна було передбачити), відновленням роботи фонтанчиків із питною водою та медичних сестер у кожному закладі освіти.

Директор профільного Департаменту КМДА Олена Фіданян нагадала, що липневим сесійним засіданням Київської міської ради на галузь освіти було додано 36 млн. грн., і ці кошти треба якнайшвидше освоїти.

Також Олена Григорівна поінформувала присутніх про наявність вакансій на роботу в наших загальноосвітніх школах. Найбільший пробіл – учителі з іноземних мов, яких конче не вистачає. Натомість, наприклад, із історії України – лише 4 вакансії на все місто, хоча їх завжди був дефіцит.

Що ж до посад директорів установ, то відбулися вже дві конкурсних хвилі на заміщення цих посад, що загалом проходять у три етапи. Є й відсіяні за профнепридатністю, а загалом по місту залишається 5 директорських вакансій. Тобто питання заповнення штатів педагогічними працівниками залишається до кінця не вирішеним. Але таким уже воно є впродовж багатьох років, і нині ситуація аж ніяк не критична.

Зрештою, на пряме запитання заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко щодо того, скільки закладів освіти 1 вересня не розпочнуть роботу, мовчання присутніх засвідчило, що таких не буде.

Отже, підсумували учасники наради, свято першого дзвоника 1 вересня відбудеться по місту Києву повсюдно, а надолужити недоліки доведеться у найстисліші терміни.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку