Головна  →  Новини  →  2 вересня 2015

Нова затишна зелена оаза на терені Дніпровського району

Нова затишна зелена оаза на терені Дніпровського району

Цього року все місто Київ, як і Дніпровський район на прохання киян і за відповідними дорученнями Київського міського голови Віталія Кличка утворюють нові оази відпочинку. Зокрема, у нашому районі відкрито сквери у центральному колі Ленінградської площі, по вулицях Серафимовича, Туманяна, доводяться роботи довкола озера Тельбін.

Черговий сквер у нас відкрито на перетині бульвару Перова та проспекту Ватутіна. Тутешні містяни переживали, що на цій і так загазованій автомобілями ділянці розташується автостоянка. Край їхнім пересторогам поклало утворення скверу.

Ідея його започаткування цікава та промовиста. Одній із киянок спало на думку на своє особисте 27-річчя висадити рівно стільки ж дерев, що вона і зробила саме в цьому місці. Її подвижницький крок не залишився не поміченим, оскільки за керівництва Віталія Кличка в Києві започатковано акцію «Посади своє дерево»: люди виявляють ініціативу та з чогось розпочинають, а міська та районні влади це підтримують та доводять до пуття вже за рахунок бюджетних або залучених інвестиційних коштів.

Ось так, за приватної ініціативи 27-річної Юлії Шаліної та окремого доручення міського голови Віталія Кличка, від серпня місяця 2015 року на перетині бульвару Перова та проспекту Ватутіна проводилися роботи зі створення скверу. Сюди було залучено 237 тисяч гривень КП «Київзеленбуд» (директором – Сергій Симонов) і близько 130 тисяч гривень від власної виробничої діяльності КП УЗН Дніпровського району (директором – Євген Ковшун), що реалізувалися висадженням наступного: дерев – 52, кущів – 140, газонів – більше 2600 квадратних метрів, квітників – 60 квадратних метрів, квітів – 2250 штук. А ще встановлено 6 лав, 6 урн, огорожі – 128 погонних метрів.

Також силами районного КП УЗН пробурено свердловину, що дозволило забезпечити полив цієї зеленої зони за рахунок не центрального міського водопостачання (бо відведення сюди її гілки коштувало б значно дорожче), а з підземних джерел, що у перспективі може відобразитися ще й створенням тут бювету питної води.

Мешканці дуже задоволені зробленим і отриманим, одразу опанувавши прогулянкові доріжки та довкілля, що вже розпочинає квітнути та зеленіти. І щиро дякували співавторам проекту – Ярославу Горбунову, Сергію Симонову, Євгену Ковшуну, які разом із людьми перерізали символічну стрічку та запевнили їх, що сквер іще доводитиметься у плані облаштування та розбудови.

Голова Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов звернувся до людей із наступними словами: «Як бачите, ми підтримали подвижницьку ініціативу киянки Юлії Шаліної матеріальними засобами та коштами, і створили тут чудовий сквер, про який ви роками мріяли. Та, як це в нас водиться, створене невдовзі може бути спотвореним вандалами. Тож прохання: дбайте та доглядайте цю створену для вас оазу, адже до кожного дерева не поставити міліціянта – беріть це питання під власний контроль і вчасно попереджайте нас».

Отак, у співпраці громади та влади й реалізуються подібні соціальні проекти. На черзі ж у Дніпровському районі лише до кінця поточного року створення нових скверів по вулицях Вершигори та Чудновського, а також Бульварі Верховної Ради.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку