Головна  →  Новини  →  4 вересня 2015

Разом виховуємо чесних і відповідальних підприємців

Разом виховуємо чесних і відповідальних підприємців

Після десятиліть державної монополії, наше суспільство потроху звикає до приватних послуг. І це поки болісний процес, який іще відгукується звичкою людей скаржитися владі на погано працюючі магазини, заклади харчування та побутових послуг, неналежний в них рівень сервісу тощо, коли вони вже не опікуються державними інституціями, а діють на правах приватної ініціативи.

Люди, аби стати справжніми громадянами, тобто соціально активними та  відповідальними членами суспільства, мають самі знати, як із цим боротися й керуватися цим у побуті – наприклад, не користатися послугами тих, хто їх надає погано. І тоді створене конкурентне поле неодмінно виштовхне таких із ринкового середовища.

Така сама доля має спіткати й тих бізнесменів, які ведуть свої справи нечесно і безвідповідально перед суспільством. Отут уже мають бути задіяними владні механізми, коли нуворишу буде дано по руках, хаму – вказано на несумісність із нормами суспільних відносин, і перед ними постане вибір: або увійти в правове та соціально відповідальне поле діяльності, або через заподіяні владою проти них санкції піти геть. І, знову ж таки, громадський бойкот отаких також буде доречним.

Отак, у муках усе ще народжуваного в нас чесного, прозорого, доброзичливого до людей приватного підприємництва ми оновлюємо власне життєве довкілля, а разом із тим і здорове суспільне середовище.

І коли ж про це відверто та вимогливо до самих себе не поміркувати, як у переддень свята підприємців, який відзначається в Україні першої неділі вересня.

Що в нашому підприємницькому колі є кого відзначити з кращого боку – тих, хто працює не за рахунок, а для людей і має від них зустрічну повагу, відтак, і бізнесовий зиск, засвідчили урочисті зустрічі, проведені в стінах міської та районних влад столиці України.

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації перший заступник голови Ігор Ніконов і заступник голови Петро Пантелеєв унісонно підкреслювали соціальну значимість гідних поваги підприємців, адже вони – «кістяк найбільш активної частини суспільства, люди, які звикли діяти відповідально не лише за себе, а й за найнятих на роботу працівників, і за нинішніх умов це рівноцінно подвигу».

За організаційного сприяння районного відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики, де начальником – Григорій Лобач, передсвяткову зустріч із підприємцями провели голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов і його заступник Алла Загородня.

У своїй привітальній промові голова Ярослав Горбунов, зокрема, зазначив: «Завдяки насамперед Вам, підприємцям, учора на сесії Київської міської ради ми змогли прозвітувати перед громадою міста про поточне перевиконання річного бюджету на 1,6 міл’ярдів гривень. Це дало змогу спрямувати додаткові кошти на соціальну сферу, яка, до речі, у Дніпровському районі найбільш громіздка по місту Києву – і за це Вам окрема подяка!

Видно, що бізнес у столиці поступово виходить із тіні, починає працювати все більш прозоро, відтак, і соціально відповідально. Своєю чергою, і влада столиці прозоро звітує перед Вами про шляхи надходжень і використання бюджетних коштів, що висвітлюється на офіційному сайті КМДА. А від нашої зустрічної чесності та прозорості стосунків виграють кияни, яким ми і служимо».

Пошановуючи їхній соціально значимий труд, пов'язаний із ризиком ведення приватної справи, коли на підтримку державних інституцій вже не варто розраховувати, очільник районної влади подякував підприємців району за їхню відповідальну та чесну роботу, привітав із прийдешнім святом і побажав уваги та поваги від користувачів їхніх послуг, відтак і успіхів у веденні бізнесових справ.

Кращим підприємцям нашого району вручено Подяки Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, серед них:

№п/п

П.І.Б. особи

(колектив)

 

Посада

(назва підприємства)

Мотивація відзначення

1

Волотовський Олександр Петрович

 

Фізична особа-підприємець, загальний стаж роботи 30 років,

(перукарські послуги)

 

За соціальне партнерство, співпрацю з районним центром зайнятості по створенню нових робочих місць (номінація «Соціально відповідальний бізнес»)

 

2

Гайдай Сергій Миколайович

В.о. директора ТОВ «Муніципальний театр «Київ», підприємець з 2006 року, член громадської організації підприємців «Громадянський Корпус»

За активну благодійну діяльність (номінація «Соціально відповідальний бізнес»)

3

Гиріна Ольга Миколаївна

Генеральний директор ТОВ «Лікувально-діагностичий центр «Адоніс Плюс», професор, доктор медичних наук, в установі 17 років

(медичні послуги)

 

Номінація «За сумлінне виконання податкових зобов’язань перед державою»

4

Кудря Олександр Миколайович

Директор ТОВ «Культурний центр «Русанівка», підприємець з 1991 року, віце-президент громадської організації «Громадянський Корпус»

 

За активну волонтерську і благодійну діяльність (номінація «Соціально відповідальний бізнес»)

 

 

5

Мірошник Ірина Миколаївна

Голова правління

ПАТ «УКРПЛАСТИК», Заслужений працівник промисловості України, підприємство входить у топ-20 підприємств Європи (виробництво гнучких пакувальних матеріалів)

 

За соціальне партнерство, співпрацю з районним центром зайнятості по створенню нових робочих місць (номінація «Соціально відповідальний бізнес»), надання допомоги українському війську в зоні АТО

 

6

Мокроусова Тамара Олегівна

Генеральний директор ТОВ «Біонорика»

(рекламна діяльність у сфері медицини), загальний стаж роботи 25 років, в компанії 4 роки

За соціальне партнерство, співпрацю та створення нових робочих місць (номінація «Соціально відповідальний бізнес»)

 

7

Москаленко Олександр Вікторович

Генеральний директор ТОВ «Охоронний Холдінг», загальний стаж 27 років

(охоронні послуги), підприємство працює в 19 областях України, м. Києві

 

Номінація «За сумлінне виконання податкових зобов’язань перед державою»

8

Нарбут Ірина Павлівна

 

Фізична –особа-підприємець, загальний стаж роботи 31 рік,

(оптова торгівля м’ясними виробами)

За соціальне партнерство, співпрацю з районним центром зайнятості по створенню нових робочих місць (номінація «Соціально відповідальний бізнес»)

 

9

Овчиннікова Анна Миколаївна

Фізична –особа-підприємець

(пасажирські перевезення 14 років)

 

Номінація «За сумлінне виконання податкових зобов’язань перед державою»

10

Колектив підприємства

ТОВ «Салон меблів «Русанівка»

(торгівля меблями, промисловими товарами), функціонує з 1965 року

 

За високу культуру обслуговування населення та у зв’язку з 50-ти річчям утворення підприємства

 

 

Серед відзначених Подякою Київського міського голови був керівник і ТОВ «Київміськвторресурси» Леонід Гончаренко. Вітальний лист від імені голови Київської міської державної адміністрації Кличка В.В. отримав колектив ПрАТ «Фанплит» (генеральний директор Палладій Горбатюк).

Довідково:

На сьогодні в Дніпровському районі загалом зареєстровано понад 38 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності, в тому числі 16 тисяч юридичних осіб та 22 тисячі фізичних осіб-підприємців, включаючи виробничу галузь і сферу послуг.

Великою мірою роль малого та середнього бізнесу полягає у вирішенні питання зайнятості. Так, за інформацією Дніпровського районного центру зайнятості у 2014 році суб’єктами господарювання створено 3610 нових робочих місць. В цілому в сфері підприємництва працює третина зайнятого населення в районі.

Попри економічні негаразди збільшується обсяг реалізованої малими підприємствами продукції (робіт, послуг), який у 2014 році склав 24,5% від загального обсягу реалізованої продукції підприємствами-юридичними особами району.

Питома вага прибуткових малих підприємств Дніпровського району становить 63,7% , що перевищує середній показник по місту Києву. Сьогодні в районі діють 8 бізнес-центрів, 32 інвестиційних фондів і компаній, 9 банківських установ, 17 страхових компаній, 9 бірж.

Підготовленно відділом із питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку