Головна  →  Новини  →  11 вересня 2015

До уваги «бізнесменів на колесах»

До уваги «бізнесменів на колесах»
 До підприємців, які отримали право на розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівлі під час онлайн-торгів, посилять вимоги щодо естетичного вигляду та дотримання гігієни. Про це повідомили у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА. За словами директора Департаменту Максима Кузьменка, це було однією з основних умов, які висувалися перед підприємцями-учасниками онлайн-торгів.

«Після підписання договорів і документального оформлення «взаємин» із мерією ми матимемо список підприємців, що вестимуть свою діяльність легально. Вони будуть захищені – як з боку мерії, так і з боку правоохоронців, які запевнили нас у всебічній підтримці у боротьбі з нелегалами. Однак є питання, які потребують вирішення весь час. У першу чергу, гігієна – на це найбільше нарікань від киян. Ми будемо ретельно перевіряти всіх підприємців, аби посилити санітарний контроль та запобігти можливим отруєнням чи хворобам», – сказав керівник Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Максим Кузьменко.

Після отримання законних прав на розміщення засобів пересувної торгівлі власники повинні здійснити технічне переоснащення та привести робоче місце до належного стану. У першу чергу, це стосується санітарно-гігієнічних умов. Там, де це передбачено можливостями торгового засобу, підприємці зобов’язані установити рукомийники, мати одноразові рукавички та відповідний одяг для обслуговування споживачів.

Нагадаємо, що вперше відкриті онлайн-торги відбулися у Києві 28 серпня.

Впродовж 2 годин було продано 129 об’єктів пересувної торгівлі. Лоти виставлялися на торги по 10 об’єктів кожні 10 хвилин. Кожен суб’єкт господарювання мав можливість взяти участь у торгах за будь-яким лотом.

«Ми ввели нову систему – систему торгів. Зараз кожен підприємець на чесних та рівних умовах може отримати бажане робоче місце, – зазначив Максим Кузьменко. – Для ефективної співпраці ми намагаємося враховувати як інтереси «бізнесменів на колесах», так і запити суспільства».

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики.

Перейти до спискуВерсiя для друку