Головна  →  Новини  →  25 вересня 2015

Відкриття першого в Україні інклюзивного дитячого майданчика

Відкриття першого в Україні інклюзивного дитячого майданчика

25 вересня в Дніпровському районі міста Києва, у відділенні реабілітації людей-інвалідів Територіального центрі соціального обслуговування Дніпровського району відбулося відкриття першого модуля першого в Україні інклюзивного дитячого майданчика для дітей із обмеженими розумово-фізичними можливостями.

На заході були присутні голова райдержадміністрації Ярослав Горбунов, директор учбово-виробничого підприємства УВП-4 УТОС Віталій Хіміченко,  начальник управління охорони праці та соціального захисту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Соя, голова благодійного фонду «Дніпровський» Анатолій Павленко

На цій площадці діти із обмеженими фізичними та розумовими можливостями (синдром Дауна, ДЦП, аутизм, порушення ЦНС, розумова відсталість, колясочники тощо) можуть грати та спілкуватися зі звичайними дітьми. Зокрема – це виготовлена фахівцями учбово-виробничого підприємства УВП-4 УТОС інклюзивна пісочниця, розвиваючі стенди. Загальна вартість проекту 130 тисяч гривень. Нині виготовлено оздоблення для майданчика на 27 тисяч гривень. Ігровий майданчик сприятиме контактуванню дітей зі спеціальними потребами зі звичайними дітьми, що має великий терапевтичний ефект та надзвичайно важливо для соціальної адаптації дітей із вадами.

Ця подія стала можливою завдяки допомоги учасників благодійної ярмарки "Світ добра", яка проходила 30 травня в парку "Перемога", директору учбово-виробничого підприємства УВП-4 УТОС Віталію Хіміченко, директору салона краси "Мак" Марині Ублінських та директору салона краси "Перлина" Юлії Ублінських, підприємцям Ользі Малаховій-Чуднер та Данилі Свищуку, начальнику управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Іваніні та її заступнику Галині Тодосовій, начальнику управління охорони праці та соціального захисту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Олександрі Соі, учасникам громадської організації "Центр розвитку та підтримки молодих підприємців "Майбутнє України" (Сергій Мітюк), начальнику управління здоров’я Данієлю Карабаєву.

У вступному слові очільник району подякував усім за допомогу в розбудові цього унікального майданчику, та висловив надію на розвиток проекту.  «У нас багато планів, я впевнений, що ця перша черга перетвориться на ціле інклюзивне містечко для мешканців району та усього Києва», - запевнив він.

Підготовленно відділом з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадскістю

Перейти до спискуВерсiя для друку