Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2015

День «відкритих дверей» у податковій інспекції

День «відкритих дверей» у податковій інспекції

У Державній податковій інспекції Дніпровського району Головного управління ДФС України в м. Києві по Харківське шосе, 4а відбулось виїзне розширене засідання Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при голові Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Співголовами зібрання виступали заступник голови райдержадміністрації Алла Загородня та заступник начальника ДПІ Олександр Московченко.

У засіданні взяли участь начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації Григорій Лобач, керівники територіальних структурних підрозділів державних органів, голови громадських організацій підприємців, представники бізнесових структур, експерти, бухгалтери підприємств.

Учасники засідання мали змогу попередньо ознайомитись з Центром обслуговування платників ДПІ у Дніпровському районі, який розміщений в комфортних, обладнаних приміщеннях на першому поверсі будівлі.

Про заходи Державної податкової інспекції в Дніпровському районі щодо створення комфортних умов для ведення бізнесу, сервісного обслуговування та захисту інтересів платників податків виступила начальник управління реєстрації платників та електронних сервісів ДПІ Таісія Дахнюк.

Доповідач проінформувала, що з метою забезпечення якісного сервісного обслуговування платників в інспекції створено та стабільно функціонує з липня 2012 року Центр обслуговування платників податків

Всього на обліку в ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві станом на 01.10.2015року перебуває 45365 платників податків, із них: 19358 – юридичних осіб; 26007 – фізичних осіб.

Завдяки ним, за 9 місяців 2015 року забезпечено надходження, зокрема, до загального фонду державного бюджету 1346,4 млн. грн., що на 510,5 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року.

В інспекції району створена належна інфраструктура для надання інформаційних послуг з використанням мережі Інтернет, приймання і комп'ютерної обробки звітних документів платників податків та ін..

Так, в ЦОП функціонує центр сертифікації ключів, по видачі безкоштовнихелектронно-цифрових підписів та сертифікатів для подачі звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Зокрема, доповідачем зверталось увагу на розміщення на веб-порталі ДФС України адресою http://sfs.gov.ua/ деяких зручних та корисних сервісів.

Таісія Григорівна також фахово розповіла про консультаційно-роз’яснювальну роботу податкової інспекції щодо особливості змін в податковому законодавстві для суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Начальник відділу управління податкового аудиту ДПІ Андрій Щерба надав інформацію про практику перевірок господарюючих суб’єктів податковою інспекцією. Йшлось також про особливості пілотного проекту «Офіс аудит», який у 2015 році почав впроваджуватись Державною фіскальною службою України на базі столичного управління ДФС у м. Києві.

"Офіс аудит» це, насамперед, єдиний центр, який об’єднає на міському рівні функції підрозділів, задіяних в сфері контрольно-перевірочної роботи, в першу чергу районних податкових інспекцій.

Завданням нової структури буде якісний аналіз фінансово-господарської діяльності платників, а перевірка суб’єкта господарювання лише інструментом для запобігання ухиленню від оподаткування.

Створення "Офісу аудиту" унеможливить формування корупційних зв’язків між працівниками районних податкових інспекцій та платниками податків. При цьому відбір об’єкта перевірки та інспектора, що проводитиме її, буде здійснювати спеціальна електронна програма. Тобто буде мінімізовано "людський фактор" на всіх етапах.

В ході жвавої дискусії йшлось про неврегульовані питання при документальному оформленні ліквідації юридичних осіб, сплаті єдиного соціального внеску, спрощення звітності, виплати «зарплати в конвертах». По окремих питаннях вирішено спільно підготувати пропозиції, щоб ініціювати внесення змін до Податкового кодексу.

Активно брали участь в обговоренні питань голова громадської організації підприємців «Братерство» Михайло Кругляк, представник Всеукраїнської громадської організації «Спілка кооператорів та підприємців України» Василь Слесаренко, підприємець Олексій Нічога та інші.

Учасники засідання були єдині в тому, що такі корисні зібрання необхідно практикувати найчастіше.

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку