Головна  →  Новини  →  30 листопада 2015

Заходи до річниці голодомору на Україні

Заходи до річниці голодомору на Україні

26 листопада 2015 року для учнів 3-11 класів НВК «Домінанта»  було проведено урок-реквієм та виховні години, присвячені річниці Голодомору в Україні

Щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років.
Для вшанування  пам'яті громадян, які стали жертвами Голодомору, та  ознайомлення учнів з трагічним минулим нашої країни в бібліотеці НВК «Домінанта» для учнів 4-А та 10-А класів відбувся урок-реквієм  «Не дамо згасити свічу пам’яті». Метою заходу було допомогти учням зрозуміти причини і наслідки голодомору 1932-1933 років, виховувати потребу вшановувати пам'ять його жертв, формувати щирі людські почуття, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянську відповідальність за його майбутнє, вшанувати світлу пам’ять безвинно замучених голодом людей.

У 5-Б класі проведено виховну  годину "Голодомор-знаємо, пам'ятаємо". Учні переглянули відеофільм, та дізналися про причини і наслідки голодомору, про сумнозвісний закон "П'яти колосків", про знущання над народом України. Учні запалили свічку  пам'яті, щоб вшанувати всіх жертв тих страшних років.

27 листопада в 6-Б класі була проведена виховна година, присвячена трагічним подіям, що відбувались в Україні протягом 1932-1933 років.  Вчитель історії Дмитро Олександрович розповів про трагічні сторінки голодомору на  Україні. Діти мали завданням розпитати старше покоління про долю їх родин в роки голоду та підготувати презентації. Учні з помітним хвилюванням та зосереджено слухали розповіді інших.  Основним, що винесли діти з уроку, було розуміння того, що біда торкнулась чи не кожної української сім'ї, а тому важливо всім нам пам'ятати про "трагічні сторінки" нашої історії.

НЕ ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ ПАМ'ЯТЬ, ВІДЛУНЮЄ ЗНОВУ РОКАМИ.   

 Я ЗІТХНУ... ЗАПАЛЮ ОБГОРІЛУ СВІЧУ.

 ПОМІЧАЮ: НЕ ЗАМКИ - ТВЕРДИНІ, НЕ ХРАМИ –

 СКАМ'ЯНІЛИЙ ЧОРНОЗЕМ – ПОТРІСКАНІ СТІНИ ПЛАЧУ.

 ПІДНЯЛИСЬ,ОЗИВАЮТЬСЯ В ДЕСЯТИЛІТТЯХ

 З ДАЛИНИ, АЖ НЕМОВ З КАМ'ЯНОЇ ГОРИ

 НАДІЙШЛИ. ПРИДИВЛЯЮСЬ: "ВКРАЇНА, ДВАДЦЯТЕ СТОЛІТТЯ"

 І НЕ РІК, А КРИВАВЕ КЛЕЙМО: "ТРИДЦЯТЬ ТРИ".

За інформацією управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку