Головна  →  Новини  →  11 грудня 2015

Відкриття меморіальної дошки на честь Миколи Ковальчука в спеціалізованій школі №188 м.Києва

Відкриття меморіальної дошки на честь Миколи Ковальчука в спеціалізованій школі №188 м.Києва

На урочистій лінійці присвяченій відкриттю меморіальної дошки героя антитерористичної операції Миколи Ковальчука були присутні голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, начальник управління освіти Дніпровської райдержадміністрації Наталія Іваніна, мати героя Ганна Ковальчук, найближчі рідні загиблого героя, друзі та однокласники, учні та педагоги школи.

Очільник району наголосив, що на жаль ми втрачаємо самих найкращих людей в цьому протистоянні, але завжди будемо пам’ятати їх подвиг. «Пам’ять про всіх загиблих залишиться з нами на все життя. Ми будемо вшановувати кожного побратима, що захищають нас на Сході України. Вічна слава героям», - підкреслив він.

Довідково:

КОВАЛЬЧУК МИКОЛА МИХАЙЛОВИЧ

Народився 07 грудня 1995 року.

Після закінчення 9 класу с/ш № 188 м.Києва вступив у 2011 році до Київського технікуму готельного господарства на відділення «Ресторанне господарство». Опановував спеціальність «Виробництво харчової продукції». Після закінчення 3 курсу за власним бажанням написав заяву про звільнення і добровольцем вступив до лав Збройних сил України 8 листопада 2014 року. Після навчання в учбовому центрі «Десна» служив стрільцем-зенітником, призваний на військову службу за контрактом. Проходив службу у в/ч пп В4673. Загинув 1 лютого 2015 р. під час виконання бойового завдання в районі м. Дебальцево.  Залишилась мати, батько, сестра. Неодружений, дітей немає. 

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Підготовлено відділом внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю 

Перейти до спискуВерсiя для друку