Головна  →  Новини  →  2 березня 2016

Перспективна співпраця на благо найменших мешканців району

Перспективна співпраця на благо найменших мешканців району

У Дніпровській районній державній адміністрації під головуванням заступника голови Алли Загородньої відбулася нарада з поглиблення співпраці з недержавною інвестиційною організацією «Український фонд соціальних інвестицій» (УФСІ) щодо розширення та поліпшення умов перебування найменших мешканців нашого району в дошкільних закладах освіти.

Зокрема, обговорено можливість впровадження проекту УФСІ «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури УФСІ V», суть якого полягає в тому, що випливає з умов фінансування стороною інвестора – Уряду Німеччини:

-         через оновлення та реконструкцію існуючих ДНЗ – створення додаткових місць у дошкільних закладах для дітей із внутрішньо переміщених сімей із Криму та Донбасу;

-         впровадження у будівлях ДНЗ енергозберігаючих матеріалів, засобів і технологій.

У ході обопільно зацікавленої розмови директор Київського регіонального представництва УФСІ Сергій Шигірт повідомив, що в цьому році має на меті охопити ремонтно-реконструкційними роботами 29 дитячих садочків столиці України, де планується додатково створити 73 групи вихованців. Зокрема, у Дніпровському районі – три ДНЗ із створенням у них 8 додаткових дитячих груп. Роз’яснення з низки практичних аспектів співпраці надав керівник Департаменту мікропроектів УФСІ Олександр Красовський.

Заступник голови Дніпровської РДА Алла Загородня і начальник управління освіти Наталія Іваніна висловили зацікавленість у співпраці з УФСІ у даному питанні та запропонували робочими об’єктами, згідно попередніх експертних висновків, три дошкільних дитячих установи – №№192 (вул. Гашека, 5), 566 (вул. Мільчакова, 5-А), 701 (вул. Марганецька, 26-А).

Подальшими кроками буде визначення фронту робіт на кожному об’єкті, їхньої кошторисної вартості та підрядних організацій на їх виконання, що варто було б узгодити не пізніше весни 2016 року, аби до кінця поточного року в зазначених ДНЗ можна було б додатково відкрити нових дитячих груп: у ДНЗ №192 – 2, у ДНЗ №566 – 5, у ДНЗ №701 – 1.

У роботі наради взяли участь, окрім представників Дніпровської РДА і УФСІ, секретар Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Ольга Валієва, голова Громадської ради при Дніпровській РДА Анатолій Павленко, керівники вищезазначених дошкільних навчальних закладів і їхніх батьківських рад, голова Батьківської ради Дніпровського району Оксана Мерінова та інші особи. Ухвалено проводити наступні зібрання в цьому форматі щомісяця.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку