Головна  →  Новини  →  13 квітня 2016

Рада директорів підприємств розглянула актуальні питання

Рада директорів підприємств розглянула актуальні питання

Низку актуальних питань було розглянуто на засіданні ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій Дніпровського району при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації. Участь у її роботі взяв керівник апарату райдежадміністрації Віктор Сушінець.

Про стан пожежної й техногенної безпеки в районі та виконання заходів щодо її посилення проінформував начальник Дніпровського районного управління головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у м. Києві Ігор Шилохвост.

Активна дискусія серед директорського корпусу відбулась з питання мінімізації фіскального навантаження на промислові підприємства за користування ними земельних ділянок. Голова ради директорів Микола Курченко висловив думку, що прийняте Київською міською радою рішення про збільшення розміру ставки податку за земельну ділянку для юридичних осіб до 3% від її нормативно грошової оцінки ставить більшість промислових підприємств на межу банкрутства та матиме декілька негативних наслідків, а саме - зменшення надходжень до місцевого бюджету, звільнення працівників, підвищення напруги в колективах.

А генеральний директор ПрАТ «Фанплит» Палладій Горбатюк запропонував звернутись до депутатів Верховної Ради від міста Києва за підтримкою ними законопроекту щодо призупинення індексації нормативної грошової оцінки землі з метою збереження виробничого потенціалу вітчизняних підприємств.

Зі свого боку, запрошений на засідання начальник управління оренди землі та міського земельного кадастру Департаменту земельних ресурсів КМДА Олександр Ткаченко надав роз’яснення й рекомендації з врегулювання спірних питань з промисловцями.

За пропозицією керівників ТОВ «Євро-Реконструкція» (колишня Дарницька ТЕЦ) Володимира Сандлера та Київського учбово-виробничого підприємства №4 УТОС Віталія Хіміченка було вирішено підготувати звернення до Київського міського голови стосовно необхідності вирішення порушених промисловцями району питань земельної проблематики.

Завідувачка науково-дослідного відділу Комунальної науково-дослідної установи «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» Зінаїда Брацкова розповіла про інформаційну систему формування баз даних промислового і наукового комплексів міста Києва. Доповідач наголошувала, що робота в даній системі допоможе підприємствам налагодити коопераційні зв’язки та отримувати інформацію про замовників їх продукції. Їі підтримав начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач, який запропонував керівникам зареєструвати підприємства у міській інформаційній системі «Промисловість і наука».

Щодо програми участі промисловців міста Києва (зокрема й Дніпровського району) у Другому національному форумі з підтримки експорту, який відбудеться 27-28 квітня 2016 року у Торгово-промисловій Палаті України, докладну інформацію про цю подію надав заступник начальника відділу управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Олег Савченко.

За інформацією відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики.

Перейти до спискуВерсiя для друку