Головна  →  Новини  →  22 червня 2016

Спекотно на дворі, спекотно звітувальникам

Спекотно на дворі, спекотно звітувальникам

Під проводом голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петра Онофрійчука відбулося чергове засідання колегії ввіреної йому установи. До розгляду були винесені питання, безумовно, підвищеної уваги та чутливості:

  1. Про підсумки проведення весняного двомісячника благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Дніпровського району м. Києва.
  2. Про стан використання комунального майна територіальної громади міста Києва, віднесеного до сфери управління Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією.

Із першого питання доповідав начальник відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Олександр Побочний. Ним поінформовано, що роботи з проведення двомісячника весняного благоустрою у Дніпровському районі розпочалися від дня виходу відповідного розпорядження – 14 березня і практично тривали до Дня Києва.

Відбувалися щотижневі інспекційні об’їзди контрольованих об’єктів і територій, було виявлено загалом 216 недоліків, що підлягали усуванню. Особлива увага приділялася забезпеченню належного стану дитячих ігрових, спортивних майданчиків, а також кронуванню дерев, із приводу чого не було нарікань.

Проведено низку суботників із багатьма тисячами учасників, у тому числі й у Гідропарку, де було встановлено декілька досягнень, що потрапили до Національного реєстру рекордів України.

Втім, як такого, підведення підсумків порайонного двомісячника весняного благоустрою у Київській міській державній адміністрації підбито не було, окрім оголошення кращим у місті районом – Шевченківського. Натомість, було проголошено, що це була, ймовірно, остання загальноміська акція з благоустрою.

Надалі ж стартує проект «Чисте місто», коли щоденно в кожному районі працюватиме мобільна робоча група з 8 районних і 4 міських інспекторів на чолі з керівником відповідного районного відділу благоустрою, які передаватимуть факти виявлених недоліків безпосередньо виконавцям із обмеженими термінами до задоволення.

Головуючий на засіданні Петро Онофрійчук на власний розсуд виокремив у кращий бік діяльність районного КП УЗН на чолі з Євгеном Ковшуном із наголосом на необхідності у найстигліший термін перезакріпити небалансові або безгоспні території підприємств і організацій за конкретними балансоутримувачами, переважно – за КП УЗН. Євген Ковшун із цим погодився за умови клопотання перед міським керівництвом про збільшення штатного розкладу його працівників на декілька десятків осіб, із приводу чого Петро Онофрійчук уточнив – на 60.

В обговоренні даного питання також узяли участь голова Громадської ради при Дніпровській РДА Анатолій Павленко, виконувач обов’язків першого заступника голови адміністрації Віктор Сушінець, директор КП «Плесо» Денис Пікалов.

Із другого питання порядку денного засідання колегії Дніпровської райдержадміністрації доповідав начальник відділу з питань оренди та майна комунальної власності Вадим Майоров.

Доповідач поінформував, що станом на 01.04.2016 р. у районі наявні майже 130 мільйонів квадратних метрів площ нежитлового призначення із залишковою вартістю 2,288 млрд. грн, що перебувають на абалансі, 204 юридичних особи, більшість із яких працюють у галузях освіти, житлово-комунального господарства та охорони здоров’я.

Так, за сумою орендних платежів Дніпровський район загалом посідає в місті Києві 2 місце, проте через річне збільшення орендної плати майже вдвічі збільшується й число вільних нежитлових приміщень: упродовж 2015 року з оренди повернуто 79 приміщень, від початку 2016-го – іще 14.

У питанні ж заборгованості по орендних платежах, як і в питанні їхнього адміністрування у доповідача і головуючого виникли суперечності, прояснити які першому заступнику голови Дніпровської РДА доручено негайно.

Головне ж, на чому наголосив очільник районної влади Петро Онофрійчук, за фактом боргів балансоутримувачі нежитлових приміщень мають невідкладно звертатися до своїх керівників вищого рівня, апелювати до них і, зрештою, до суду, щоби не мали місця кількамільйонні борги за користуванням комунальним майном столичної громади. Зауваження з приводу цього голова райдержадміністрації має до багатьох керівників структурних підрозділів.

Отож і прийняті на засіданні колегії рішення – наголосив Петро Онофрійчук – є попередніми й мають бути доопрацьовані юридичним відділом із урахуванням усіх висловлених зауважень.

Наостанок, із короткою доповіддю виступив начальник Дніпровського РУ ГУ ДСНС у м. Києві Ігор Шилохвост, який повідомив, що лише впродовж минулого тижня його підрозділи виїжджали на 36 викликів із приводу пожеж. А з настанням доби підвищених спеки та посухи необхідно робити регулярний полив зелених зон, прибудинкових територій і навіть сміттєзбірників.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку