Головна  →  Новини  →  1 вересня 2016

Разом виховуймо чесних і відповідальних підприємців!

Разом виховуймо чесних і відповідальних підприємців!

Після десятиліть державної монополії, наше суспільство потроху звикає до приватних послуг. І це поки болісний процес, який іще відгукується звичкою людей скаржитися владі на погано працюючі магазини, заклади харчування та побутових послуг, неналежний в них рівень сервісу тощо, коли вони вже не опікуються державними інституціями, а діють на правах приватної ініціативи.

Люди, аби стати справжніми громадянами, тобто соціально активними та  відповідальними членами суспільства, мають самі знати, як із цим боротися, зрештою, керуватися цим у побуті – наприклад, не користатися послугами тих, хто їх надає погано. І тоді створене конкурентне поле неодмінно виштовхне таких гендлярів із ринкового середовища.

Така сама доля має спіткати й тих бізнесменів, які ведуть свої справи нечесно і безвідповідально перед суспільством. Отут уже мають бути задіяними владні механізми, коли нуворишу буде дано по руках, хаму – вказано на несумісність із нормами суспільних відносин, і перед ними постане вибір: або увійти в правове та соціально відповідальне поле діяльності, або через заподіяні владою проти них санкції піти геть. І, знову ж таки, громадський бойкот отаких також буде доречним.

Отак, у муках усе ще народжуваного в нас чесного, прозорого, доброзичливого до людей приватного підприємництва ми оновлюємо власне життєве довкілля, а разом із тим і здорове, ініціативне, відповідальне суспільне середовище.

І коли ж про це відверто та вимогливо до самих себе не поміркувати, як у переддень Дня підприємців, який відзначається в Україні першої неділі вересня.

Що в нашому підприємницькому колі є кого відзначити з кращого боку – тих, хто працює не за рахунок, а для людей і має від них зустрічну повагу, відтак, і бізнесовий зиск, засвідчила урочиста зустріч, проведена 1 вересня в стінах Дніпровської районної державної адміністрації.

За організаційного сприяння районного відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики, де начальником – Григорій Лобач, передсвяткову зустріч із підприємцями провели голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук і його заступник Алла Загородня.

Пошановуючи їхній соціально значимий труд, пов'язаний із ризиком ведення в наш непростий час приватної справи, коли на підтримку державних інституцій вже не варто розраховувати, а від результатів діяльності залежить добробут найманих працівників і споживачів послуг, очільник районної влади подякував підприємців району за їхню відповідальну та чесну роботу, привітав із наближенням професійного свята і побажав уваги та поваги від користувачів їхніх послуг, відтак і успіхів у веденні бізнесових справ, що позначається й добрими надходженнями до бюджету.

Кращим підприємцям нашого району вручено Подяки Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації: Бабяк Ірині Євгеніївні (Директор ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «РИФ»;  Бурлі Олександру Юрійовичу (Фізична особа-підприємець) Бутенко Олександру Григоровичу (Директор ТОВ «Сімметрон-Україна») Васіну  Юрію Вікторовичу (Фізична особа-підприємець) Вітебській Карина Геннадіївна  (Директор приватного підприємства «Аріс-Інвест»)  Густі  Валентині Олександрівні (Фізична особа-підприємець)  Ластівка Ілоні Олександрівні (Фізична особа-підприємець);       Недашківській Оксані Василівні  (Директор ТОВ «Нетворк 21 Україна»);  Ріжко Євгену Володимировичу (Технічний директор ТОВ «КАМ-ТРЕЙД» Колектив підприємства Департамент експлуатації водопровідного господарства ПАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал».

Довідково:

Загальна кількість суб’єктів підприємництва у м. Києві, зареєстрованих як платники податків, станом на 01.01.2016 становила 530 тисяч одиниць.

На сьогодні в Дніпровському районі загалом зареєстровано понад 48 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності, в тому числі 21 тисяча юридичних осіб та 27 тисяч фізичних осіб-підприємців, включаючи виробничу галузь і сферу послуг.

Згідно з даними державної податкової інспекції у Дніпровському районі завдяки бізнесовим структурам в районі надходження за 7 місяців 2016 року до державного бюджету склали 1 млрд. 75 млн. грн., що на 2,1% більше ніж за аналогічний період минулого року, до місцевого бюджету надійшло 685,5 млн. грн (збільшення на 42%).

Попри економічні негаразди збільшується обсяг реалізованої малими підприємствами продукції (робіт, послуг), який у 2015 році зріс на 17,7% у порівнянні з попереднім роком.

Питома вага прибуткових малих підприємств Дніпровського району становить 72,1%, що перевищує середній показник по місту Києву. Закладається основа формування і розвитку інститутів ринкової інфраструктури. Сьогодні в районі діють 8 бізнес-центрів, 15 інвестиційних компаній, 49 аудиторських фірм, 8 банківських установ, 19 страхових компаній, 11 лізингових центрів, 7 бірж. В районі реалізуються заходи по виконанню Комплексної київської міської цільової програми сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку на 2015-2018 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 16.04.2015 №409/1274.Налагоджено діалог районної влади з підприємцями. Створена Координаційна рада з питань розвитку малого та середнього підприємництва при голові Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.З багатьма громадськими об'єднаннями підприємців встановлені партнерські контакти, проводяться сумісні заходи, семінари, зустрічі з питань подальшого розвитку підприємництва.

Суб’єктам підприємництва постійно пропонується участь у виставках, ярмарках, бізнес-форумах усіх рівнів, різноманітних конкурсах серед підприємницьких структур з метою залучення інвестицій та пропаганди ідей підприємництва. Промисловці і підприємці району активно беруть участь у волонтерській і благодійній діяльності, надають допомогу в зону АТО.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю за інформацією відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку